Nordwik

Bakstål 37 cm

Bakstål 37 cm
749 kr
LÄGG I KUNDKORG
I lager, 1-3 arbetsdagar leveranstid
Fri Frakt
Öppet köp
Snabb leverans

  • Baka pizza som på restaurang!

  • Kan användas som stekbord på grillen

  • Tillverkad i Sverige av stål från Kiruna

  • Extremt hållbar och kan användas i generationer

PRODUKTBESKRIVNING

Svenskt stål för pizza, bröd och grill

Vårt bakstål har sitt ursprung i malm från Kirunas gruva och har bearbetats för hand i Norrlands inland. Resultatet är en produkt av högsta kvalitet med en livslängd som sträcker sig över generationer. Få en perfekt gräddning av pizza och bröd i ugnen, lägg den på grillen eller använd som stekbord över öppen eld! Vårt stål räds inga utmaningar och kan hettas upp och kylas ner utan att slå sig eller spricka. En produkt redo att stå till tjänst genom hela livet.

Förvandlar spisen till en stenugn

För att få till en pizza eller ett bröd med perfekt konsistens har pizzerior och bagerier i århundraden använt stenugnar vid gräddningen. Med detta bakstål från Nordwik får du nu möjligheter att utforska samma typ av gräddning hemma i ditt eget kök, med en helt vanlig ugn!

Principen är lika enkel som den är genial: placera stålet på ett galler högt upp i ugnen, ca 5 cm från grillelementet. Slå på högsta effekt på grilläget och låt vara under en timme. Det massiva bakstålet absorberar värmen från grillelementet och hettas upp till extrema temperaturer. Skjutsa in din pizza med hjälp av en pizzaspade från Nordwik och stäng ugnsluckan. Precis som i en stenugn går det nu väldigt fort! Följ processen genom ugnsfönstret och var beredd att ta ut en rykande het pizza med frasig och gyllenbrun botten redan efter ett par minuter!

Med Nordwiks bakstål kan du nu äntligen själv baka pizza lika bra som på restaurang! Med omkring 16 gånger bättre värmeledningsförmåga än en pizzasten får du resultat som är därefter, och med den uppbyggda hettan i stålet kan du grädda flera pizzor på raken där den första smakar lika bra som den sista!

Bakstål som stekbord

Vanliga pizzastenar är bräckliga och kan gå sönder vid snabba temperaturskiftningar och omilda behandlingar. Nordwiks norrländska och massiva bakstål är något helt annat. Lägg det på grillen och få ett fantastiskt stekbord! Perfekt till skaldjur, grönsaker och hamburgare! Stålet kan även läggas direkt på spisen och fungerar med induktion. Kan även användas direkt över öppen eld. 

Material och slutbehandling

Till Nordwik Bakstål används varmvalsat stål av malm brutet i Norrland. Ståltypen är samma som används till exempevis Muurikka.Vid slutbehandlingen får stålet en slipad och putsad yta som utförs och kontrolleras för hand. Ytan behandlas slutligen med rapsolja, och därefter går produkten till paketering. Stålet har därmed inget ytskikt som varken kan gå sönder eller nötas ner.

Skötsel

Med rätt skötsel kan stålet användas i generationer. Det viktigaste är att stålet hålls torrt och rent vid förvaring, detta för att undvika rostbildning. I övrigt tål stålet det mesta! Har stålet använts i ugnen rekommenderas att det får svalna under minst en timme för att enklare kunna hanteras och kan därefter diskas och torkas torrt. Har det använts som stekbord utomhus kan du med fördel diska det när det fortfarande är hett för att enkelt få bort stekrester. Stålull och grillrengöringsverktyg kan med fördel användas och skadar inte stålet. Kom alltid ihåg att torka stålet torrt efteråt, och förvara på en torr plats.

Observera att produkten vid leverans har en stålfärg som på produktbilden. För varje användning kommer ditt bakstål att ta en mörkare och mörkare ton för att efter ett tag få en ny elegant ytfärg.

Levereras i en kraftig tygpåse där stålet kan förvaras. Instruktionsbroschyr medföljer.

Mått: 37 x 33 cm. Stålet är massivt och har en höjd på 0,6 cm. 

SPECIFIKATION

Varumärke: Nordwik
Färg Stål
Material Stål
Tål Maskindisk
Höjd 0.6 cm
Bredd/diameter 37 cm
Garanti 30 år. Omfattar inte rostskador.
Artnr: 10167897 / 52956716

Tillbehör

Pizzaspade Furu, 33 cm
-30%

Nordwik

Pizzaspade Furu, 33 cm

169 kr
119 kr
Brödspade Furu, 33 cm
-18%

Nordwik

Brödspade Furu, 33 cm

169 kr
139 kr

Så tyckte andra om produkten

4
4
4
4
4
4.3 / 5 (7)
för 14 dagar sedan
5
5
5
5
5
Hur bra som helst. Använd den för att bjuda hem kompisgänget. Självklart blev man pizzakung! Rengöring inga problem. Stinker kvalité
för 14 dagar sedan
5
5
5
5
5
Fungerade alldeles utmärkt. Bakat pizzor som blev överlägset godaste pizzorna. Frasig botten och snabbt gick det också. Rekommenderas varmt.
för 20 dagar sedan
1
1
1
1
1
Skräp mög
för 21 dagar sedan
5
5
5
5
5
Både bröd och pizza blir bättre än butiksbakat
för 28 dagar sedan
4
4
4
4
4
Fungerade toppen, pizzan fick skjuts av värmen från stålet 👍
en månad sedan
5
5
5
5
5
Ger ett bra resultat, trevligt med tygpåse att förvara den i.
för 4 månader sedan
5
5
5
5
5
Toppennöjd, bättre än pizzasten!