Nordwik

Förkläde Tärnsjö-läder

Förkläde Tärnsjö-läder
1 995 kr
LÄGG I KUNDKORG
I lager, 1-3 arbetsdagar leveranstid
Fri Frakt
Öppet köp
Snabb leverans

PRODUKTBESKRIVNING

Ett förkläde i särklass

I utvecklandet av denna produkt har svenska Nordwik haft målet klart: att skapa det mest exklusiva skinnförkläde marknaden har sett. Resultatet är ett förkläde där materialet uteslutande kommer från svenska djur, där det bearbetats i vårt lands främsta garveri och där det slutligen varsamt mejslats ut för hand i en svensk fabrik. Ett enastående produkt för de av våra kunder som värdesätter svenskt hantverk och den kompromisslösa kvalitet som kommer därmed!

Skinn från Tärnsjö Garveri

Till dessa förkläden används uteslutande hudar från svenska kor. Hudarna garvas och bearbetas varsamt på det anrika garveriet i Tärnsjö, Uppland. Tärnsjö Garveri har med sina traditionella och naturnära metoder för att förädla skinn bilvit ett begrepp i designerkretsar. Exklusiva varumärken i möbel- och inredningsbranschen stoltserar gärna med den kvalitetsförsäkran som signaleras genom användning av Tärnsjö-garvat läder. 

Vid framställnings av produktionsfärdigt läder klyvs alltid skinnet i två delar. Varje djurhud delas därmed upp i två olika läder med lite olika kvalitet och egenskaper. Den undre delen, kallad "spaltläder", får en något styvare karaktär och är lite tjockare i materialet. Den övre delen, kallad "ovanläder", har en oerhörd styrka, är mjukare, tunnare, mer följsamt och håller högsta möjliga standard. 

Nordwiks Tärnsjö-förkläden tillverkas alltid av ovanläder och är därmed något tunnare, lättare och mjukare än andra skinnförkläden. 

Funktion och design
Förklädet har både en sidoögla och en praktisk magficka. Perfekt när du vill ha dina köksredskap nära till hands! Designen har Nordwik låtit hållas enkel och avskalad. Respekten för det fina materialet lyfts fram genom att onödiga utsmyckningar valts bort till förmån för den melering och de små skiftningar som finns i varje unikt skinn och ger varje förkläde en egen karaktär. 

Genom att justera nackremmen kan du själv välja längd på ditt förkläde. Knytremmarna som löper runt midjan är extra kraftiga och består av dubbla ihopsydda skinn för ännu större hållbarhet och kvalitetskänsla. 

Förklädet mäter ca 93 x 67 cm.

Skötselråd
Skinn är ett levande naturmaterial som behöver viss omsorg för att hålla sig fint över tid. Rengöring sker enklast genom att torka av lädret med en fuktig trasa. Om materialet efter en tids användning börjat få fläckar rekommenderas att man efter rengöringen med trasa varsamt gnuggar in en liten mängd matolja eller läderfett på lädrets blanka sida. Skinnprodukter från Nordwik tumlas med en liten mängd olja i produktion och behöver inte behandlas ytterligare direkt vid leverans. Vill man ändå ge sin skinnprodukt en mer mättad färg och ett mer behandlat uttryck kan man olja in det redan innan första användningen. Här intill hittar du ett kit med produkter som är utmärkta för läderbehandling!

SPECIFIKATION

Varumärke:Nordwik
Längd93 cm
FärgBrun
MaterialSkinn
Bredd/diameter67 cm
Artnr:10164852 /51531107

Tillbehör

Läderkit Premium

Witloft

Läderkit Premium

329 kr

Så tyckte andra om produkten

5
5
5
5
5
4.8 / 5(4)
för 6 dagar sedan
5
5
5
5
5
Var en present och mottagaren blev verkligen glad och nöjd över förklädet.
för 3 månader sedan
4
4
4
4
4
Stiligt förkläde i mjukt skinn. Blir en favorit i köket!
för 3 månader sedan
5
5
5
5
5
Mjukt och fint förkläde.
för 5 månader sedan
5
5
5
5
5
Denna produkt från Tärnsjö-läder överträffade med råge mina förväntningar och blir en värdig 50-årspresent till min måg.