Nordwik

Handtillverkad Skärbräda Ek, Ändträ, 41 cm

Handtillverkad Skärbräda Ek, Ändträ, 41 cm
1 395 kr
LÄGG I KUNDKORG
I lager, 1-3 arbetsdagar leveranstid
Fri Frakt
Öppet köp
Snabb leverans

  • Tillverkad för hand i Sverige

  • Uppskattad gåva vid stora högtider

  • Håller i generationer med rätt behandling

PRODUKTBESKRIVNING

En skärbräda för de få

Skärbrädor kommer i alla storlekar, former och material. Varje kök har en, eller flera. Det är för många en slit- och slängprodukt som ska köpas billigt och fungera ett tag. Tillhör du dem som nöjer sig med en plastskärbräda som liksom glider iväg över arbetsytan, eller tycker att den tunna träskärbräda som slagit sig nog ändå kan få fortsätta sin trogna tjänst några år till - den guppar visserligen betänkligt mot bänken i takt med knivens hackande, men den gör ju sitt jobb? I så fall är den här brädan helt enkelt inte för dig. 


Handtillverkad Skärbräda Ek är nämligen allt som inte en vanlig plast- eller träskärbräda är:

  • Massiv. 5 cm tjock, tung amerikansk ek. Nordwik-brädan ligger där den ligger. Still.
  • Skonsam. Byggd av finaste ändträ med fibrer som till exklusiva knivars lycka delar sig i kontakt med eggen istället för att skäras av.
  • Hållbar. Diskas snabbt under kranen och torkas alltid torr. Oljas in emellanåt. Ta hand om din bräda och låt den gå i arv till nästa generation. 
  • Vacker. Högklassiga knivar vill synas vid en partner av samma kaliber.
  • Svårtillgänglig. Tillverkningen är småskalig och tidskrävande. Vi erbjuder därför bara Nordwik-brädan så länge den finns på vårt lager och tillåter inte efterbeställningar. 

Storleken (41 x 30,5 cm) är väl tilltagen. Ingen ränna för köttsaft återfinns; estetiken blir mer tilltalande, rengöringen enklare och yteffektiviteten större. Då varje bräda är handgjord förekommer viss variation i storlek, och en del brädor kan vara 3-4 mm större eller mindre än dessa mått beroende på vad som motiverats av mönstret på kuberna som varje bräda är uppbyggd av.

Ett besök i verkstaden

Finaste ekträ beställs in och de bästa bitarna väljs noggrant ut. De sågas till lagom stora kuber. Kuberna väljs varsamt med hänsyn till storlek och mönster. De passas ihop med varandra som bitar i ett pussel för att varje bräda ska få ett individuellt och vackert uttryck. Symmetriskt, ändå unikt. Så limmas kuberna ihop och sätts i ordentligt spänn för att torka. När limmet härdat och brädans kropp är byggd återstår slipning, inoljning, torkning och ytterligare ytbehandling. Som en signatur på den färdiga brädan bränns den lilla Nordwik-logotypen in nere i högra hörnet, och konstverket sveps i en tunn skyddande plastfilm. Varje bräda levereras i en gedigen svart tygpåse med Nordwiks logotyp.

Historia

Nordwik hade målet inställt på att ta fram en exklusiv skärbräda i särklass där epitetet "bra" var fullt otillräckligt. Många prover kom och lika många fick nej. Till slut vände man sig till en tillverkare som med sin småskaliga produktion tidigare endast gjort brädor via specialbeställning. Brädor som getts som gåvor till brudpar och 50-årsjubilarer. 

Detta är idag Nordwik-brädan. En skärbräda för dig som ser värde i att låta kökets hörnstenar vara av yttersta klass, och för dig som är ute efter den perfekta presenten till den matlagningsglade 50-årsjubilaren. 

Skötselråd

Får aldrig diskas i maskin utan bör handdiskas under rinnande vatten. Torkas alltid helt torr direkt efter rengöring och ska därefter förvaras på en torr plats. Bör oljas in med jämna mellanrum. Ytterligare tips och skötselråd återfinns i den broschyr som medföljer varje bräda. 

 

SPECIFIKATION

Varumärke:Nordwik
FärgBrun
MaterialTrä
Tål Maskindisk
FormRektangulär
Bredd/diameter30.5 cm
Höjd5 cm
Längd41 cm
Artnr:10168321 /53242312

Tillbehör

Skärbrädeolja 50 ml

Global

Skärbrädeolja 50 ml

49 kr
Kampanj
Knivset 5 knivar G-2951138
-38%

Global

Knivset 5 knivar G-2951138

5 295 kr
3 295 kr

Så tyckte andra om produkten

5
5
5
5
5
5.0 / 5(6)
en månad sedan
5
5
5
5
5
Gedigen svensktillverkad med hög kvalitet. Leveransen gick smidigt och fort. Mycket nöjd kund. Kundservicen från Kitchentime fingerade också bra, när jag hade gjort fel i beställningen. Tack för det.
en månad sedan
5
5
5
5
5
Stabil och tung!
för 5 månader sedan
5
5
5
5
5
Mycket solid och vackert produkt!!
för 5 månader sedan
5
5
5
5
5
Fantastiska att använda med ett utmärkt distinkt svar. Kunde dock varit lite större.
för 5 månader sedan
5
5
5
5
5
Gedigen skärbräda och fint hantverk. Tung och vacker.
för 6 månader sedan
5
5
5
5
5
Massiv snygg skärbräda med tyngd i