Rörstrand

Ostindia Floris tallrik 27 cm

Ostindia Floris tallrik 27 cm
200 kr
LÄGG I KUNDKORG
I lager, 1-3 arbetsdagar leveranstid
Öppet köp
Snabb leverans

  • Vacker varmrättstallrik med orientaliskt mönster

  • Klassiskt Rörstrand-mönster som designades redan 1930

  • Kan diskas i maskin

PRODUKTBESKRIVNING

Året var 1930 när Emmy Almström fick syn på en skärva av en ostindisk tallrik i ett glasskåp på sin makes kontor. Skärvan visade sig komma från lasten som bärgats från ostindiefararen Götheborg som förliste 1745. Hon tog fram skärvan, lade den på hans skrivbord och skrev en liten lapp: ”Knut. Jag tycker att Du skall göra något av den här …”. Efter en namntävling, som utlystes i samband med celebrerandet av Ostindiska kompaniets grundande, introducerades servisen Ostindia 1932. Än idag är den en av Rörstrands storsäljare och utsågs för några år sedan till Århundradets servis.

Serien Ostindia finns idag i många svenska hem, och har trots trendskiften genom åren fortsatt vara mycket populär. Det kvalitativa porslinet kan diskas i maskin och är tåligt och slitstarkt, vilket i kombination med det vackra mönstret gör att det troligtvis kommer vara lika populärt även hos framtida generationer! Denna tallrik har det orientalskt inspirerade Floris-mönstret, med en högre grad blå toner. Tallriken är perfekt för servering av diverse varmrätter. 


SPECIFIKATION

Varumärke: Rörstrand
Serie: Rörstrand Ostindia Floris
Färg Blå
Material Porslin
Bredd/diameter 27 cm
Tål Maskindisk
Form Rund
Artnr: 10047522 / 28360209

Så tyckte andra om produkten

4
4
4
4
4
4.0 / 5 (4)
för 3 månader sedan
5
5
5
5
5
snygg praktisk
för 5 månader sedan
5
5
5
5
5
Jättefin! Levererades helt utan skavanker.
för 5 månader sedan
5
5
5
5
5
Så vackra! Gav bort dem som födelsedagspresent!
ett år sedan
1
1
1
1
1
Det är säkert inga fel på tallriken men eftersom jag aldrig fick den levererad av kitchentime så vet jag ärligt talat inte. Jag beställde dom i januari och inte sett röken av dom. Kitchentime har skickat mina tallrikar fel 3 gånger. Kitchentime tycker att jag dka hämta mitt paket över 40 mil bort. Det tar kitchentime dagar att svara på mail och det är olika personer som ger mig olika svar. Senaste svaret jag fick var att jag ska betala ännu mer pengar för att få mina tallrikar skickade till rätt leveransadress här i Göteborg medan det förra svaret försäkrade mig om att leveransadress var uppdaterad och att jag kunde förvänta mig leverans till Göteborg. Kitchentime är inte bra på kundservice. Kitchentime drar ut på tiden. Kitchentime lurar kunder. Kitchentime är inte villiga att hjälpa till vid missförstånd. Kitchentime tillåter inte att man använder ångerrätten. Ska vi slå vad om att jag får trasiga tallrikar levererade till dörren i slutändan?