Rörstrand

Ostindia tallrik 21 cm

Ostindia tallrik 21 cm
160 kr
LÄGG I KUNDKORG
I lager, 1-3 arbetsdagar leveranstid
Öppet köp
Snabb leverans

  • Vacker tallrik i tåligt porslin

  • Klassiskt Rörstrand-mönster som designades redan 1930

  • Kan diskas i maskin

PRODUKTBESKRIVNING

Året var 1930 när Emmy Almström fick syn på en skärva av en ostindisk tallrik i ett glasskåp på sin makes kontor. Skärvan visade sig komma från lasten som bärgats från ostindiefararen Götheborg som förliste 1745. Hon tog fram skärvan, lade den på hans skrivbord och skrev en liten lapp: ”Knut. Jag tycker att Du skall göra något av den här …”. Efter en namntävling, som utlystes i samband med celebrerandet av Ostindiska kompaniets grundande, introducerades servisen Ostindia 1932. Än idag är den en av Rörstrands storsäljare och utsågs för några år sedan till Århundradets servis.

Serien Ostindia finns idag i många svenska hem, och har trots trendskiften genom åren fortsatt vara mycket populär. Det kvalitativa porslinet kan diskas i maskin och är tåligt och slitstarkt, vilket i kombination med det vackra mönstret gör att det troligtvis kommer vara lika populärt även hos framtida generationer! Denna tallrik har en diameter på 21 cm och är perfekt för förrätter eller mellanrätter.  

SPECIFIKATION

Varumärke: Rörstrand
Serie: Rörstrand Ostindia
Färg Blå
Material Porslin
Bredd/diameter 21 cm
Tål Maskindisk
Form Rund
Artnr: 10047502 / 28360151

Så tyckte andra om produkten

4
4
4
4
4
3.5 / 5 (2)
för 5 månader sedan
4
4
4
4
4
Jättefin i sig själv och i kombination med andra tallrikar från Rörstrand. Porslinet håller sig fint efter lång användning.
för 5 månader sedan
3
3
3
3
3
Avviker i färg.från de tallrikar jag redan har i serien