Steba

Smoking Box Rökpistol

Smoking Box Rökpistol
449 kr
LÄGG I KUNDKORG
I lager, 1-3 arbetsdagar leveranstid
Fri Frakt
Öppet köp
Snabb leverans

 • Smaksätter råvaror med rök från rökspån

 • Snabb och otroligt enkel användning

 • För allt från kött till drinkar

 • Tar minimal plats i köket

 • För servering med "rökeffekt"

PRODUKTBESKRIVNING

Ett måste för varje seriös hemmakock!

Smoking Box från tyska Steba är en ny innovation som ger dig fler och bättre möjligheter än någonsin tidigare att experimentera med smaker och aromer. Tack vare den enkla hanteringen och de i stort sett oändliga användningsområdena är Smoking Box ett måste för dig som tar din matlagning på allvar - och en självklarhet för dig som vill bjuda dina gäster på inte bara "god mat" utan riktiga smaksensationer! 

I paketet medföljer två populära sorters rökspån, men köp gärna andra sorter och låt kreativiteten flöda!

Se gärna produktfilmen här nedan!

Användningsområden - några förslag

 • Kött och fisk Sätt den sista touchen till perfekt grillade eller "sous videade" köttstycken och laxfiléer!
 • Hamburgare och bacon - Bjud dina gäster på burgare som de sent kommer glömma. Perfekt färsblandning gör mycket - en perfekt rökton sätter den sista finishen!
 • Sallader och ostar - Delikat enligt många som provat! Tips: servera från en rökfylld ostkupa för största sensationseffekt!
 • Grytor - En lätt rökton till en mustig gryta som serveras med en väl kyld öl. Garanterad succé!
 • Drinkar - Rökarom i drinkar? Du kommer själv att förvånas! Ger en ny och oväntad smakdimension. Måste provas!

Även om Smoking Box är otroligt simpel att använda så är det du som bestämmer tid och smak. En uppsjö av rökspån finns på marknaden vilket gör produkten helt perfekt för dig som gillar att experimentera med nya och olika smaker! Kan användas med alla typer av fint rökspån.

Rökton på några minuter

I korthet används Smoking Box för att ge dina livsmedel och råvaror en spännande och aromatisk rökton - något som tidigare varit förbehållet finare restauranger och hemmakockar villiga att investera i komplett rökutrustning. Smoking Box eliminerar både bestyr med otympliga rökskåp samtidigt som den förenklar hela rökprocessen. Snabb är den också - röken är redo att användas direkt efter att du tänt spånet, och dina råvaror behöver bara exponeras ett par minuter för att absorbera den härliga rökaromen. Du använder den med fördel inne i köket (gärna under köksfläkten) och kan tack vare det geniala systemet med en tunn slang tillsätta en rökton till allt från kött och fisk till sallad och även drinkar! 

Användning

- Lägg de livsmedel du vill smaksätta i ett kärl med lock, eller någon annan typ av omslutande förpackning. En skål täckt med vanlig plastfolie fungerar helt perfekt! 

- Lägg i önskad mängd rökspån i håligheten på din Smoking Box ovansida och tänd varsamt med en tändare samtidigt som du startar enheten. 

- Placera slangen under locket eller plastfolien. Omedelbart efter att spånet tänts kommer du märka hur röken forsar ut. När du är nöjd med mängden rök som ansamlats i behållaren kan du avsluta processen och låta röken ligga kvar i behållaren ett par minuter. Redo för servering!

 • Ett tips! Använd gärna Smoking Box precis före servering och lyft på locket framme vid bordet. Blir ett oväntat inslag att se röken breda ut sig för ett kort ögonblick innan uppläggningen!
 • Levereras med två sorters rökspån: Bokträ och Hickory/Carya. Spånet i påsarna räcker till sammanlagt ca 300-400 användningar.

Medföljande slang mäter 25 cm. 

Tänds manuellt med tändsticka eller tändare. Drivs av batteri.

Observera att Smoking Box producerar rök för smaksättning, ej specifikt för tillagning. Kan exempelvis inte användas för varmrökning.

SPECIFIKATION

Varumärke:Steba
Bredd/diameter0 cm
Artnr:10122496 /31524048

Så tyckte andra om produkten

4
4
4
4
4
4.0 / 5(7)
för 21 dagar sedan
5
5
5
5
5
Mycket lätt att använda.
en månad sedan
5
5
5
5
5
Smidig och bra
ett år sedan
4
4
4
4
4
Det är, till en början, lite struligt o få den att fungera, men! Den fungerar över förväntan när man lärt sig!Då kommer tips och råd:Ha maskinen så att slangen inte är för böjd. Röken kommer annars komma ut från maskinen.Slangfästet är inte 100% tätt pga ovan nämnda "funktion" så den inte överhettas.Använd bara en liten nypa spån, annars är det svårare att tända.Använd tändaren i + läge på gasreglaget.Låt röken "lägga sig" innan du tar ut maten eller rör om.För o nackdelar?On/off knappen har ingen märkning men det är inte svårt att lära sig vilket som är vilket.Förvänta dig inte mer än mild röksmak (klart mer än flytande rök från butiken)Tar lite tid att vänja sig, men sen! Gott gott GOTT!
ett år sedan
4
4
4
4
4
Den gör vad den ska göra. Kvalitén är inte top men fullt ok för produkten.
ett år sedan
3
3
3
3
3
Helt okej men efter första användningen så börjar den läcka ut vid powerknappen
ett år sedan
4
4
4
4
4
Verkar smidig och gör jobbet den ska.Bra pris förhållande till andra på marknaden.
ett år sedan
3
3
3
3
3
Rökpistolen är bra,blir mycke smak på köttet eller grönsakerna.Lite svår att tända den.