Få dina produkter innan jul! Beställ senast den 20/12 kl 12.00 för lagervaror med 1-3 dagars leveranstid. Läs mer.Beställ senast den 21/12 kl 15.00 med Instabox och Budbee (gäller vissa städer).

Cloer

Våffeljärn för Belgiska Våfflor, Rostfritt stål

Våffeljärn för Belgiska Våfflor, Rostfritt stål
469 kr
LÄGG I KUNDKORG
I lager, 1-3 arbetsdagar leveranstid
Ja Kan levereras innan julafton.
Fri Frakt
Öppet köp
Snabb leverans

 • För både förrätter och desserter

 • Klassiskt belgiskt järn med rätt mönster och djup

 • Överlägsen non-stick-beläggning

 • Steglös temperaturreglering

 • Konstruktion i borstat rostfritt stål

PRODUKTBESKRIVNING

Lyxiga middagar och oemotståndliga desserter

Belgiska våfflor kan göras på olika sätt och varieras i det oändliga. Till skillnad från våra traditionella svenska våfflor som ofta äts med sylt och grädde passar belgiska våfflor utmärkt även som middag och förrätt. Ett hett tips är att servera de rykande färska våfflorna med gräddfil, finhackad rödlök och rikligt med löjrom - en garanterad succé! Eller varför inte bjuda vännerna på en god brunch där de belgiska våfflorna ackompanjeras av färska bär, glass och chokladsås? 

Testat av oss på KitchenTime

Cloer är en tysk tillverkare specialiserade på våffeljärn och de fullständigt dominerar sin hemmamarknad inom sin kategori! Inför våffelsäsongen 2018 har vi på KitchenTime testat tre av deras mest populära storsäljare. Vi är så imponerade av resultatet och kvaliteten att vi nu storsatsar på dessa järn och hoppas kunna hjälpa våra kunder att välja produkter som gör gräddningen bättre och våfflorna godare än någonsin!

Traditionella belgiska våfflor

 • Gräddar våfflor med klassiskt belgiskt mönster
 • För två våfflor per gräddning
 • Steglöst temperaturreglage för maximal värmekontroll

Järnet har det vanliga djupa och fyrkantiga mönstret som vi vill se hos ett traditionellt belgiskt järn. Har två laggar bredvid varandra som gör att du kan grädda två våfflor åt gången. Det djupa mönstret ger våfflor med en väl avvägd tjocklek på ca 1,7 cm. Järnets totala gräddningsyta på 22 x 18,5 ger bra kapacitet och förutsättningar för två perfekta våfflor i klassiskt utförande med rätt storlek, mönster och tjocklek per gräddning!

Höjdpunkter och tips från testpanelen

 • Har en verkligt gedigen konstruktion i borstat rostfritt stål som verkligen andas kvalitet! Respektabel vikt på 2,3 kg gör att järnet står stadigt på bänken och känns som en väldigt robust produkt. 
 • Non-stick-beläggningen. En helt överlägsen non-stick-beläggning som gjorde att vi på lättast tänkbara sätt kunde lyfta ur de fint gräddade våfflorna ur järnet. Vi använde inget smör och ingen olja i laggarna. Bara att fylla med smet, grädda och lyfta ur! Inget fastnade i laggarna utan hela våfflorna följde med vid servering. Högsta betyg!
 • Snabb och jämn gräddning. Vi ställde temperaturen till drygt 4 och lät järnet komma upp i temperatur. På under 5 minuter signalerade järnet att temperaturen var uppnådd. Gräddningen gick därefter väldigt snabbt och vi kunde servera nya våfflor med bara någon minuts mellanrum! Prova gärna olika temperaturer, för oss fungerade en temperatur mellan 3 och 4 som bäst. Över 4 kändes lite väl hett men kan vara bra om riktigt snabb gräddning önskas. 
 • Vi gjorde en traditionell smet för belgiska våfflor, dvs med både hårt vispad äggvita och bakpulver. Det senare får våfflan att svälla kontakt med det heta järnet - något man bör ha med sig när man fyller laggarna och vill undvika översvämning!

Produktmått: Höjd 9 cm, bredd 22 cm, längd 24,5 cm.

Vikt: 2,3 kg

Effekt: 930W

Strömsladden kan rullas ihop och förvaras på kabelvindan under järnet.

Har kontrollampor som visar när järnet är anslutet samt när det nått inställd temperatur. 


SPECIFIKATION

Varumärke:Cloer
Effekt930 W
MaterialRustfri Stål
Tål Maskindisk
FärgGrå
Artnr:10012597 /26920126

Så tyckte andra om produkten

5
5
5
5
5
4.9 / 5(9)
för 7 månader sedan
5
5
5
5
5
Mycket bra produkt! Lätt att använda och gräddar fina våfflor. Är jättenöjd
för 8 månader sedan
5
5
5
5
5
Jättebra våffeljärn!!Suveränt goda Belgiska våfflor
för 8 månader sedan
5
5
5
5
5
Jätte bra våffeljärn.......
för 8 månader sedan
5
5
5
5
5
Mycket bra och prisvärd produkt
för 9 månader sedan
5
5
5
5
5
Ger härligt frasiga våfflor.Non-stick behandlingen gör att de släpper utan extra fett
ett år sedan
5
5
5
5
5
blir mycket fina våfflor.
för 2 år sedan
4
4
4
4
4
Fungerar jätte bra men det skulle varit bra om det följt med förslag på recept på wåfflor
för 2 år sedan
5
5
5
5
5
Kanon, jättebra produkt!!
för 3 år sedan
5
5
5
5
5
Mycket bra produkt.Funkat finfint från första gången jag gräddade på mina härliga våfflor.Rekommenderas, då jag under en lång tid fick leta efter ett belgiskt våffeljärn.