Severin

Varmluftsfritös XL, Digital, 3,2L

Varmluftsfritös XL, Digital, 3,2L
949 kr
LÄGG I KUNDKORG
I lager, 1-3 arbetsdagar leveranstid
Fri Frakt
Öppet köp
Snabb leverans

 • Fritera med het luft

 • Premium-modell från tyska Severin

 • Hälsosammare än vanlig fritös

 • Extremt enkel tillagning och fantastiskt resultat

 • Frityrkorg med keramisk nonstick-beläggning

 • Användarvänlig touch-panel

PRODUKTBESKRIVNING

Det nya sättet att fritera

Varmluftsfritösen är den perfekta produkten för dig som vill ha riktigt god mat men gärna minskar ditt intag av ohälsosam olja. Istället för att använda upphettad olja för att få livsmedlen att tillagas snabbt så använder den här varmluftsfritösen istället het luft som får cirkulera runt råvarorna. Du får därmed ett krispigt resultat och mer hälsosamma rätter med en fräschare känsla än från en vanlig fritös.

Den stängda tillagning som kommer med en varmluftsfritös som denna ger även andra, kanske inte lika uppenbara fördelar:

 • Lukt. Du slipper det tunga matos som kommer från vanlig fritering. 
 • Kladd. Har du varit med olja som skvätter på skåp, bänkar, spis och golv vid vanlig fritering? Med en varmluftsfritös förblir köket rent och städat, utan kladd.
 • Restprodukter. Slipp bestyr med att ta reda på mängder av överbliven frityrolja efter tillagningen. Den här varmluftsfritösen rengör du lika lätt som en stekpanna.

Premium-modell från tyska Severin

En vidareutveckling från den tidigare så populära tvålitersmodellen från samma varumärke. Med större kapacitet och bättre funktioner har nu tyska Severin tänkt på allt. Den är extremt enkel att både använda och rengöra, samtidigt som tillagningsresultatet blir förbluffande bra. Detta är tack vare att man utrustat modellen med ett högeffektivt värmeelement och en cirkulationsenhet som anpassar både hastighet och temperatur på ett väl avvägt sätt. För att göra enheten så användarvänlig som möjligt har man valt att jobba med 6 st automatiska program:

 • Pommes frites
 • Fisk
 • Skaldjur
 • Kött
 • Bakverk
 • Grönsaker

Användning

Du styr din varmluftsfritös med touch-knappar på kontrollpanelen. Med en och samma knapp väljer du mellan de automatiska programmen - enklare kan det inte bli! Vill du skräddarsy tillagningen och köra ett manuellt läge? Justera temperaturen, välj sedan tillagningstid och du är igång! Gemensamt för alla program är att du tillåts kontrollera tillagningen utan att avbryta något. Dra helt enkelt ut korgen när som helst under programmet. Skaka om dina pommes frites, lägg i en till råvara eller strö på kryddor som glömdes bort. När du vill köra vidare är det bara att trycka in korgen i huvudenheten igen och din varmluftsfritös fortsätter programmet där det avbröts helt automatiskt - precis som om inget hade hänt!

Enkelhet och resultat

Att klyfta upp potatisar tar några sekunder. Lägg dem i frityrkorgen och tryck in korgen i huvudenheten. Tre tryck ("on", "pommes frites-program", "starta") på maskinens knappar och din egen arbetsinsats för att ordna klyftpotatis är nu klar. Om exakt 20 minuter ljuder en signal och enheten stänger av sig. Samma enkelhet gäller såklart oavsett råvara. Undvik fritösens olja och varmluftsugnens bakplåtspapper och uppvärmningstid. 

Hur blir då resultatet med Severins varmluftsfritös (eller "Air fryer" som den ofta benämns)? Då du inte sänker ner råvarorna i olja så blir det inte exakt som djupfriterat. Ytan blir knaprig, men inte fettdrypande. Innanmätet blir mjukt och saftigt. Ett exempel på detta är sötpotatis-fries: de får en tydlig yta och blir härligt bakade inuti, utan att som vid djupfritering bli helt fulla av olja. Bacon-lindade fikon är ett annat bra exempel: baconet får en ordentlig stekyta och textur medan fikonet bakas och får en mjuk konsistens. Många upplever att råvarornas egna smaker framträder mer tydligt när frityroljan inte är en del av ekvationen. 

Vill du använda lite olja eller fritera redan feta råvaror i din varmluftsfritös går detta självklart bra. Fett är en smakhöjare och ofta blir det väldigt bra att tillsätta en sked olja till exempelvis grönsaker eller rotfrukter innan tillagning, även om det inte är nödvändigt. Överflödigt fett kommer att droppa genom frityrkorgen och ned i behållaren under vid tillagning. 

Specifikationer

Har en tydlig LCD-display som både ger dig bra kontroll och är användarvänlig. Du kan själv ställa in temperaturen mellan 80-200 grader.

Frityrkorgen rymmer 3,2 liter.

- Friterar med innovativ varmluftsteknik
- 6 st förinställda program
- LCD-display
- Temperaturinställning 80-200*C
- Timer, upp till 60 minuter
- Separata tids- och temperaturinställningar
- Enkel rengöring
- Frityrkorg med keramisk nonstick-beläggning
- Automatisk avstängning när valt program är slut

SPECIFIKATION

Varumärke: Severin
Effekt 1500 W
Volym 3200 cl
Skötsel Diskas enklast för hand med diskmedel och vatten
Färg Svart
Artnr: 10166549 / 52407396

Så tyckte andra om produkten

4
4
4
4
4
3.9 / 5 (8)
för 9 dagar sedan
4
4
4
4
4
Bra kvalite
för 9 dagar sedan
1
1
1
1
1
👍👍 Bra tycker jag
en månad sedan
2
2
2
2
2
Det enda som gick och laga med är frysta pommes. Allt annat är torrt och smaklöst. Färska pommes blev en katastrof
en månad sedan
4
4
4
4
4
Ha ej testad än men den e säkert bra få hoppas den inte lukta så illa från början nu när den e ny
för 2 månader sedan
5
5
5
5
5
Jätte bra fungerar bättre än förväntan. Grillade fläsklägg blev knaprig på skinnet. Kycklinglår blev också fräsigt gott. Chockad fondant klar på 4 min 140°c.
för 2 månader sedan
5
5
5
5
5
Den fungerar jättebra! Blir knaprigt och fint...dock så får man såklart inte samma smak som när det är friterat på riktigt. Väldigt lätt att rengöra, alla matrester faller av...men den är enormt stor hehe fast det var väl mitt eget fel att jag inte kollade måtten innan jag beställde hem den :P
för 4 månader sedan
5
5
5
5
5
Allt vi har prövat friterat har blivit bra!
för 4 månader sedan
5
5
5
5
5
Det var en spännande produkt att använda. Har fritärat potatis och lagat grönsaker. Ska så småningom prova baka muffins. Det blir spännande att se hur det blir. Verkligen nöjd med.