FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Presenttips! Allt för den mattokiga köksälskaren

Stekpanna med valnötshandtag och glaslock, Ø28 cm Nordwik

Stekpanna med valnötshandtag och glaslock
Ø28 cm

( 3.6 )
799 kr
Utgått ur sortimentet
Fri frakt inom Sverige

Bra att veta

  • Klassisk modell med glaslock
  • Långt handtag av valnötsträ
  • Perfekt på induktion
  • Dubbla handtag

Beskrivning

Stekpanna i gjutjärn från svenska Nordwik. Gjutjärnspannor lämpar sig bra för stekning av många olika råvaror och rätter. Den är tillverkad i massivt gjutjärn och har ingen beläggning som kan gå sönder. Tack vare handtaget i trä slipper du bränna dig vid matlagningen. Det vackra handtaget är även en detalj i sig vilket gör att denna stekpanna även är dekorativ direkt på matbordet att servera ifrån. Stekpannan är även utrustad med ett mindre handtag på motsatt sida för extra stabilitet när du flyttar och lyfter den från spisen. Nordwiks stekpanna i gjutjärn har vunnit Bäst i test 2022 för bästa stekpanna hos Bästitest24.se med motiveringen "Stabil gjutjärnspanna med mycket bra handtag & höga kanter".

Ett hållbart material att lita på 

Gjutjärn blir bara bättre ju mer det används. I en helt obehandlad gjutjärnspanna tenderar det du steker att lätt fastna i botten. Därför är Nordwiks panna redan vid leverans förinstekt med ett tunt lager matolja. Trots det så rekommenderas att fett används. För varje användning så kommer du märka att pannans naturliga beläggning av fettet blir bättre och bättre med tiden. 

Levereras med ett passande glaslock 

Denna gjutjärnspanna kommer med ett tillhörande lock i glas. Detta gör att din stekpanna får ett bredare användningsområde. Tack vare att den är i transparent glas har du full uppsikt över innehållet i pannan samtidigt som du undviker stänk av fett. 

Stekning och temperaturer 

Materialet tål riktigt höga temperaturer och behåller, tack vare godsets tjocklek, värmen på ett överlägset sätt. Pannan är därför utmärkt när du snabbt vill steka på en fin köttbit på hög värme. Lika bra fungerar den till pannkakor eller vad helst annat du vill steka.  

Tips: 

Grytor med ingredienser som har hög syra (vin, citron, tomat etc.) och som kräver lång tillagning görs bäst i ett annat kärl, exempelvis emaljerad gryta från Nordwik. Syran och tiden i kombination gör att rätten lätt tar en lite järnaktig bismak från gjutjärnet. Inte farligt, men inte heller så gott. 

Ha tålamod vid stekning av protein, så som ägg och kött. Till en början sätter sig proteinet fast i pannan, men så snart råvaran fått en stekyta så släpper den av sig själv. Försök alltså inte att vända för tidigt utan låt pannan göra sitt. 

Rengöring och förvaring 

En gjutjärnspanna ska aldrig diskas i diskmaskin, och heller aldrig med diskmedel. Den naturliga beläggning som uppstår vid stekning med smör och olja är viktig för att pannan ska behålla sina fina stekegenskaper. Diska den enbart med varmt vatten och torka sedan med hushållspapper. Mellan användningarna förvaras pannan torrt. 

Fungerar på alla typer av spisar, men är framför allt är den optimal för induktionshällar. Bör ej användas i ugn då handtaget är av trä. 

Mått
Diameter: 28 cm
Höjd: 5,5 cm
Vikt: 3,3 kg
Handtagets längd: 18 cm
 
 

Specifikation

Egenskaper

  • VarumärkeNordwik
  • Artikelnummer612095-01
  • Antal1 st
  • MaterialkompositonGjutjärn
  • SkötselrådEndast handdisk.

Mått

  • Bredd (cm)28

Recensioner

Andra gillade även

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*