
INGREDIENSER:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten
3 msk strösocker
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
Varje år den 25/9 firar vi Äpplets dag! Ett perfekt tillfälle att baka höstens godaste äppelpaj. Under stundande skördetider, finner du riktigt goda äpplen som du kan göra äppelpaj eller äppelkaka av - vilket är ett utmärkt sätt att ta tillvara på mogna äpplen runt slutet av september.
Inspireras av vårt enkla och goda recept på en klassisk äppelpaj och kika in våra produkter som passar perfekt till ditt pajbak!
INGREDIENSER:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten
3 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR:
Skär smöret i små bitar.
Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare eller köksassistent till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen och nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
Skala och skär tunna skivor av äpplena och lägg äppelskivorna åt olika håll omlott i den förgräddade pajformenn. Strö över lite socker och kanel, exempelvis i ett klassiskt paj-rutmönster.
Grädda ytterligare 20 minuter.
Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.