
Tid: ca 20 minuter
Portioner: 4-8
Ingredienser:
300 g vitkål
200 g morötter
1 st röd lök
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
0,75 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
Här är ett recept på en mycket god coleslaw, en krämig och god vitkåls- och morotssallad. Den är enkel och smidig att tillreda. Ett mycket populärt tillbehör till bland annat grillat på sommaren. Coleslaw är gott att servera till hamburgare, kyckling, fish and chips eller friterad mat. I södra USA äts det ofta som ett smörgåspålägg. Den kan även användas ovanpå varmkorvar, grillade smörgåsar. Coleslaw fungerar även utmärkt som en variant till pizzasallad.
Tid: ca 20 minuter
Portioner: 4-8
300 g vitkål
200 g morötter
1 st röd lök
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
0,75 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1. Dressingen: Mät upp, med mått från exempelvis Blomsterberg, och blanda crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, salt och svartpeppar i en stor bunke, förslagsvis från IMK InMyKitchen.
2. Skölj vitkålen och strimla den med en vass kniv, förslagsvis en kockkniv från Gordon Ramsay. Tillsätt till dressingen i bunken.
3. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn, från exempelvis Fiskars eller använd köksmaskin med rivfunktion, förslagsvis en från Bosch. Tillsätt till bunken.
4. Hacka den röda löken fint och tillsätt till bunken, exempelvis en från Roy Fares.
5. Blanda ihop med den strimlade vitkålen, rivna morötterna och hackade rödlöken.
6. Smaka av och ta ev. mer salt och svartpeppar. Ställ in i kylskåp fram till servering.