FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Bli medlem – få 100 kr rabatt på ditt första köp

Inspiration/Recept/Förrätter & snacks/Kryddsotad röding med rabarberponzu & fänkål

Kryddsotad röding med rabarberponzu & fänkål

250522

Albin Edberg bjuder på en förrätt som är lika läcker för ögonen som för smaklökarna. Här serveras tunna skivor av kryddsotad röding med gurka, fänkål och en syrlig sojasås. En perfekt mix av Japan och Skandinavien!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 st rödingfiléer utan skinn
  • 1 st schalottenlök
  • 2 st rabarberstjälkar
  • 1 dl ljus soja
  • 1 dl vit soja
  • 1 msk ättika
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk enbär
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 st fänkål
  • 1 st gurka
  • Olivolja
  • Fänkålspollen
  • Fänkålsdill

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlöken. Skala och finhacka rabarbern och lägg i en kastrull tillsammans med löken. Häll i båda sojasorterna, ättika och risvinäger. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter. Häll sedan över i en annan behållare och kyl ner.
  2. Skär eller hyvla fänkålen och gurkan i tunna skivor. Lägg i isvatten.
  3. Krydda rödingen med salt och socker. Mortla övriga kryddor grovt. Pensla rödingen med rapsolja och sota den snabbt med gasbrännare. Strö över kryddmixen. Skär i tunna skivor.
  4. Lyft upp fänkålen och gurkan ur isvattnet och lägg över i en bunke. Smaksätt med olivolja och fänkålspollen.
  5. Lägg rödingen i botten på en djup tallrik. Toppa med fänkålen och gurkan. Skeda över rabarberponzun och avsluta med plockad fänkålsdill.