FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Bli medlem – få 100 kr rabatt på ditt första köp

Inspiration/Recept/Förrätter & snacks/Tamago Sando – japansk äggsmörgås

Tamago Sando – japansk äggsmörgås

250522

Louise Johansson ger oss sin version av den japanska klassikern ”Tamago Sando”. En smörgås med fluffig äggfyllning och mjuka brödskivor som Louise smaksätter med misomajonnäs och malen vitpeppar. Godare äggmacka får du leta efter!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st ägg, kylskåpskalla
  • 1,5 dl misomajonnäs
  • 0,5 tsk nymalen vitpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 8 skivor shokupanbröd
  • Misomajonnäs
  • 1 st äggula
  • 2 msk ljus misopasta
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk risvinäger
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl neutral rapsolja

Gör så här

  1. Misomajonnäs - Mixa äggula, miso, vatten, vinäger, honung och salt i en hög kanna med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget, tills det binder till en majonnäs.
  2. Tamago Sando - Koka upp vatten i en kastrull. Sänk värmen och lägg i äggen försiktigt. Koka äggen i 10 minuter, häll av och kyl ner dem i kallt vatten.
  3. Skala äggen och skär genom vitan tills du når in till äggulan. Separera gulan och vitan. Passera gulorna genom en sil. Hacka vitorna. Vänd ihop gulan och vitan. Mosa grovt tillsammans med misomajonnäs, peppar och salt.
  4. Fördela äggröran på fyra brödskivor. Lägg resterande brödskivor ovanpå. Skär av kanterna på brödet och dela mackorna på hälften.