INGREDIENSER (Cirka 5 glasstrutar)
100 g choklad
Strössel i olika färger eller eget favoritströssel (går även utmärkt med exempelvis hackade nötter)
GÖR SÅ HÄR
1. Smält choklad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en större värmetålig bunke ovanpå kastrullen, stäng av värmen och lägg i hela chokladen i bitar i skålen och rör om med en sked till chokladen smält. Du kan även smälta choklad i mikron i en skål.
2. Häll strössel i en skål. Doppa först ca 1 cm av kanten på glasstruten i den smälta chokladen, låt det droppa av lite snabbt och doppa sedan direkt i strössel tills du täckt hela chokladytan på ut och insidan av kanten på glasstruten med strössel. Ställ glasstruten i en kopp eller annat ställ för att låta choklad och strössel stelna.
3. När det blir dags för servering lägger du i glasskulor i struten.