I bild: Termos Delight, assiett Dainty från VAO och koppen Poppi från Olson & Jensen.
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
ADVENT DEALS! Fynda juliga köksprodukter till juliga priser, nya deals varje Advent. Köp nu»
Finns det något bättre än semmelsäsongen? Vi tipsar om att göra en twist på en klassisk semla och bjuda på en glutenfri nutellasemla, det bästa av två världar - nutella och semla!
I bild: Termos Delight, assiett Dainty från VAO och koppen Poppi från Olson & Jensen.
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smält smöret, samt tillsätt mjölken och låt blandningen bli ca 37°. Smula ner jästen i en skål och lös upp den i vätskan. Blanda i fiberhusken och låt svälla 10–15 min.
3. Tillsätt ägget. Blanda socker, stötta kardemumma kärnorna, bakpulver, salt och det glutenfria mjölet. Rör sedan ner i vätskan och arbeta samman degen noga. Låt jäsa under duk ca 30 min.
4. Dela degen i 10–12 bitar. Forma till små bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt dessa jäsa under duk ca 40 min.
5. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt sedan svalna.
6. Nu är det dags att skära av locket på bullarna, gröp ur bullarna ytterligare om du vill få fyllning längre ner.
7. Fyllning: Fördela nutella på alla bullar. Vispa den laktosfria grädden med vaniljsockret och spritsa den på bullarna. Lägg sedan på locken. Strössla över quinoapuffar för extra textur och till sist lite kakao. Servera och njut!