FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Bli medlem – få 100 kr rabatt på ditt första köp

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Halstrad entrecote med misodipp & kålsallad

Halstrad entrecote med misodipp & kålsallad

250522

Skapa känslan av en japansk izakaya – hemma i ditt eget kök. Här bjuder Johan Hedberg på saftig entrecote med riven vitlök, sushiris, misodipp och en krispig kålsallad. En helt unik smakupplevelse, där såsen blir godare och godare varje gång du dippar en köttbit!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 skivor entrecote, svensk och ekologisk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 2 msk smör
  • Misodippsås
  • 0,5 dl mörk misopasta
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk mirin
  • 1 msk soja
  • 1 msk vatten
  • Kålsallad
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk mirin
  • 200 g spetskål
  • 5 st gröna shisoblad
  • 2 st noriblad
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 4 portioner nykokt sushiris

Gör så här

  1. Misodippsås - Blanda misopasta, sesamfrön, risvinäger, mirin, soja och vatten till en dippsås.
  2. Kålsallad - Blanda sesamolja, soja och mirin till en dressing. Strimla spetskålen och shisobladen tunt på mandolin. Smula noribladen. Varva spetskål, shiso och nori på ett uppläggningsfat. Ringla över dressingen och toppa med sesamfrön.
  3. Entrecote - Riv vitlöken fint. Salta och peppra köttet.
  4. Hetta upp olja i en obelagd stekpanna. Stek köttet i ca 2 minuter på vardera sida. Vänd emellanåt, så att värmen fördelas jämnt. Sänk värmen och lägg i smöret. Stek ytterligare 2 minuter per sida. Ös hela tiden smöret över köttet.
  5. När ungefär en halv minut kvarstår, sprid ut vitlöken över köttet. Ös över smör en sista gång. Ta upp köttet och låt det vila 2 minuter. Skär i skivor om 1 cm och lägg på ett fat.
  6. Servering - Häll upp misodippsåsen på 4 små fat. Servera köttet tillsammans med dippen, kålsalladen och sushiris.