FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Bli medlem – få 100 kr rabatt på ditt första köp

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Piggvar med kombusmörsås, grön sparris & ramslök

Piggvar med kombusmörsås, grön sparris & ramslök

250522

Är du på jakt efter ett lyxigt middagsrecept? Testa Albin Edbergs Japaninspirerade piggvar! Kombinationen av krispig fisk, fräscha vårgrönsaker och en smakfull smörsås gör den här rätten till en riktig fullpoängare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 g kombu
  • 0,5 dl ljus soja
  • 1 dl vatten
  • 1 st citron, juice
  • 20 g gräslök
  • 150 g smör, i tärningar
  • 1 st piggvar
  • Salt
  • 20 g smör
  • 20 st gröna sparrisar
  • 50 g ramslök
  • Salt

Gör så här

  1. Mät upp soja, vatten och citronjuice i en kastrull. Tillsätt kombun. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda försiktigt i ca 30 minuter. Sila vätskan och finhacka kombun. Skär gräslöken fint.
  2. Skär ut 4 st fina bitar från piggvaren (med ben) och krydda med salt. Låt dra i 20 minuter i rumstemperatur.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek piggvaren krispig på båda sidor, medan du öser med smöret. När piggvaren börjar bli klar, tillsätt sparris och ramslök i pannan.
  4. Koka upp kombuvätskan. Lägg i smöret i tärningar medan du vispar. Tillsätt kombun och gräslöken precis i slutet.
  5. Lägg upp piggvar, sparris och ramslök på tallrikar. Avsluta med kombusmörsåsen.