FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Sommarrea – upp till 50% rabatt

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Kantarelltoast på klassiskt vis

Kantarelltoast på klassiskt vis

250804

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g färska kantareller
  • 1 liten schalottenlök eller ½ gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1–2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde (eller crème fraîche)
  • 1 tsk soja (för djupare färg och smak, valfritt)
  • Salt och svartpeppar
  • Färsk timjan eller persilja
  • 2 skivor gott bröd, gärna surdegsbröd

Gör så här

  1. Borsta eller torka av kantarellerna (skölj inte om du inte måste). Dela större svampar i mindre bitar.
  2. Hetta upp en torr stekpanna och lägg i svampen. Stek tills vätskan kokat bort och svampen börjar få lite färg.
  3. Lägg i smör och finhackad lök (och vitlök om du vill). Stek mjukt utan att bränna.
  4. Häll i grädde (och ev. soja) och låt puttra några minuter tills det tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta eller stek brödet gyllene och krispigt i lite smör
  6. Lägg svampstuvningen på brödet och toppa med färsk timjan eller persilja.