Ingredienser
- 1 dl lingon
- 1 msk flytande honung
- 3 msk rapsolja
- 1 msk balsamvinäger
- Salt, svartpeppar
- 500 g blandad kål (här: vitkål och rödkål)
- 1 apelsin
- ½ dl rostade och skalade hasselnötter
Klicka här för att få 50kr rabatt!
Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap
*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Duka fram dietisten Linns juliga kålsallad på årets julbord! Såklart fylld med färgglatt grönt efter säsong och toppad med knapriga hasselnötter.
1. Rör ihop lingon, honung, rapsolja och balsamvinäger i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Strimla kålen fint med mandolin. Lägg i en bunke och krama med händerna cirka 5 minuter tills kålen mjuknat. Rör ner lingondressingen.
3. Skala och filéa apelsinen, dela i grova bitar. Hacka hasselnötterna grovt.
4. Vänd ner apelsin och hasselnötter precis innan servering. Servera i en fin skål eller på ett fat.
Bilder och recept: Linn Torstensson, Instagram: dietistlinn Blogg: dietistenlinn. Produkter i bilder: Ostindia Skål Rörstrand, Skålset Nordwik, Mandolin Kyocera.