Ingredienser
- 1 dl lingon
- 1 msk flytande honung
- 3 msk rapsolja
- 1 msk balsamvinäger
- Salt, svartpeppar
- 500 g blandad kål (här: vitkål och rödkål)
- 1 apelsin
- ½ dl rostade och skalade hasselnötter
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
NATIONALDAGSFIRANDE! Ange kod: SE10 för 10% rabatt på nästan allt* för kök och servering. Shoppa nu»
Duka fram dietisten Linns juliga kålsallad på årets julbord! Såklart fylld med färgglatt grönt efter säsong och toppad med knapriga hasselnötter.
1. Rör ihop lingon, honung, rapsolja och balsamvinäger i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Strimla kålen fint med mandolin. Lägg i en bunke och krama med händerna cirka 5 minuter tills kålen mjuknat. Rör ner lingondressingen.
3. Skala och filéa apelsinen, dela i grova bitar. Hacka hasselnötterna grovt.
4. Vänd ner apelsin och hasselnötter precis innan servering. Servera i en fin skål eller på ett fat.
Bilder och recept: Linn Torstensson, Instagram: dietistlinn Blogg: dietistenlinn. Produkter i bilder: Ostindia Skål Rörstrand, Skålset Nordwik, Mandolin Kyocera.