FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Recept/Huvudrätter/Så gör du napolitansk pizza

Så gör du napolitansk pizza

240315

Drömmer du också om pizza från Neapel? Äkta napolitansk pizza går också att göra själv direkt i hemmet, om du följer stegen nedan. En fluffig deg som toppas med det allra enklaste: San Marzano-tomater, mozzarella och basilika. Med rätt tillbehör går allt!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g tipo-00 mjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
  • 5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g)
  • 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
  • 2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)
  • 2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten som löser upp jästen. Tillsätt sedan tipo-00 mjölet och knåda. Tillsätt olivolja och salt och fortsätt knåda ihop till en deg. Använd köksmaskin om du har.
  2. Nu är det dags att dela degen! Dela upp i fyra delar och rulla sedan dessa till släta degbollar. Gnid in degen med ännu mer olivolja och låt sedan degen jäsa i kylen under 12-14 timmar. Degen kan även jäsa under 4 timmar i rumstemperatur.
  3. Sätt din vanliga ugn på 250 grader eller ännu högre temperatur om det går. Ställ in en pizzasten som sedan ska bli riktigt varm. Använd gärna din pizzaugn om du har.
  4. Nu är det dags att baka ut degen! Börja jobba ut degen till en rund form, som är tunn i mitten med tjockare kanter.
  5. Toppa sedan din pizzadeg med valfri tomatsås (färdig eller egengjord). Ringla över lite olivolja och lägg på mozzarellan.
  6. Använd en pizzaspade som du mjölar försiktigt och lägg sedan pizzan på pizzastenen. Låt grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, tiden kan variera beroende på din temperatur.
  7. Pizzan är färdig när den fått lite färg och degen har svullnat upp fint på kanterna. Toppa pizzan med basilka och lite flingsalt. Klart för servering!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*