Äkta napolitansk pizzadeg
Ingredienser:
700 g tipo-00 mjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g)
4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
NATIONALDAGSFIRANDE! Ange kod: SE10 för 10% rabatt på nästan allt* för kök och servering. Shoppa nu»
Drömmer du också om pizza från Neapel? Äkta napolitansk pizza går också att göra själv direkt i hemmet, om du följer stegen nedan. En fluffig deg som toppas med det allra enklaste: San Marzano-tomater, mozzarella och basilika. Med rätt tillbehör går allt!
Ingredienser:
700 g tipo-00 mjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g)
4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
Gör så här:
Det är viktigt att använda durumvetemjöl när du ska tillaga din napolitanska pizza, vetemjöl kan ge en bränd smak och släpper inte lika lätt på pizzaspaden. Det är också viktigt att rätt temperatur uppnås! En äkta napolitansk pizza ska gräddas i 430-500C°. Beroende på hur varmt du tillagar din pizza kan tillagningstiden hamna mellan 60-90 sekunder.
En klassisk napolitansk pizza ska toppas med tomatsås, mozzarella och basilika och även parmesan för de som önskar. Det kan tyckas enkelt, däremot är en äkta napolitansk pizza lite av en sport på grund av dess precision.
Självklart får inte en napolitansk pizza kallas napolitansk om den ej uppfyller "villkoren" för detta. Pizzan måste nämligen uppfylla vissa krav som är ställda av AVPN (organisation från Neapel startad 1984). Deras vision och mål är att se till att kvaliteten uppfylls för den napolitanska pizzan.
Några av kraven: