
Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylskåp
Portioner: 4-6
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
0,5 dl strösocker
2 st gelatinblad
Garnering:
säsongens bär eller frukt
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
Pannacotta är en klassisk italiensk efterrätt som alltid går hem. Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde. Detta är en efterrätt som går att göra på många olika sätt och som går att kombinera med flera olika smaker och topping som bär och frukt, exempelvis blåbär, hallon, passionsfrukt eller granola. Detta recept är mycket enkelt och tillagas relativt snabbt. Den går bra att göra i förväg vilket gör att man kan förbereda efterrätten så att den bara är att ta farm när det är dags. Detta recept innehåller vaniljstång men har man inte det kan man också använda vaniljsocker vilket också går bra.
Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylskåp
Portioner: 4-6
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
0,5 dl strösocker
2 st gelatinblad
Garnering:
säsongens bär eller frukt
1. Lägg gelatinbladen i blöt.
2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull, förslagsvis en från Nordkök.
Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.
3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om, exempelvis med en slev från Rosti Mepal, och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.
4. Fiska upp vaniljstången (och släng den).
5. Ta av kastrullen från plattan. (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)
Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
6. Häll upp i portionsglas, förslagsvis i en suffléform från Duralex, och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
7. Strö över bär eller frukt. Servera.