
Tid: ca 1 timme i ugn
Portioner: 2
Ingredienser:
2 st bakpotatisar
Servering:
förslagsvis ca 50 g smör, skagenröra eller kycklingröra
x
x
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
Detta är ett grundrecept på bakad potatis som är mycket gott och enkelt att göra antingen i ugn eller mikro. Vi rekommenderar i ugnen då det blir godare och enklare att äta eftersom skalet blir tjockare. Bakad potatis är ett trevligt tillbehör eller som en egen rätt med olika röror, förslagsvis skagenröra eller kyckling- och curryröra. Bakad potatis är perfekt att bjuda på för en fin lunch eller lite lyxigare vardagsmiddag. Fördelen är att den går att kombinera med massa olika tillbehör!
Tid: ca 1 timme i ugn
Portioner: 2
2 st bakpotatisar
Servering:
förslagsvis ca 50 g smör, skagenröra eller kycklingröra
1. Lägg bakpotatisarna i en ugnssäker form, förslagsvis från Heirol. En bakpotatis per portion brukar vara lagom.
2. Stick hål i varje bakpotatis med en provsticka, exempelvis från Exxent.
3. Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.
4. Vid servering: Skär ett kryss, gärna med en bra kniv från Sabatier Trompette, i potatisen och vik upp kanterna.
Gott att servera till är smör, kryddsmör samt även diverse olika röror.