FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Fänkålsknäcke

Recept: Linn Torstensson240314

Dietisten Linns knapriga knäckebröd med mustiga toner av råg och med smak av fänkål. Toppen som tillbehör till fiskrätter eller bara precis som det är! Se receptet här.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl lättmjölk
  • 4 dl grovt rågmjöl + ¼ dl till utbakningen
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk fänkålsfrön

Gör så här

  1. Värm mjölken till cirka 37 grader i en kastrull, använd termometer för att uppnå rätt temperatur.
  2. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med lite av mjölken innan resten av mjölken slås i.
  3. Mortla fänkålsfröna med en mortel.
  4. Blanda i fänkålsfröna, salt, rågmjöl och vetemjöl i jästblandningen. Knåda degen väl för hand eller med hjälp av en köksassistent.
  5. Dela degen i 10 lika stora delar. Rulla till runda bollar. Låt jäsa cirka 20 minuter under bakduk.
  6. Kavla ut bullarna till kakor direkt på bakplåtspapper med hjälp av en kavel och lite rågmjöl. Kavla ut två kakor per ark bakplåtspapper och lägg på plåt. Kavla över kakorna med en kruskavel eller nagga med en gaffel.
  7. Ugnsbaka knäckebröden 6 minuter eller tills de blivit knapriga och fåt fin färg i 225 grader.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*