
Portioner: 4
Ingredienser:
1 pkt halloumiost
250 g salladsdmix
2 st avokado
2 dl gröna sojabönor
soltorkade tomater eller plommontomater
1 msk balsamvinäger
1 msk olivoja
salt
peppar
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
WEEKEND DEALS! Upp till 50% rabatt på populära deals mellan torsdag - måndag. Köp nu»
Halloumi är mycket trendigt och populärt och går att tillreda på en massvis med olika sätt. Halloumi är en ost gjord på fårmjölk, ibland även get- och komjölk, kommer början ifrån Cypern och är ett vanligt inslag i Medelhavsköket. Den är lika god att grilla eller steka som att äta bara som den är. Den passar perfekt till en härlig sommarlunch, som tillbehör till sallad, tacos eller wraps och är ett utmärkt komplement till exempelvis kött eller fisk. Här har vi satt ihop ett enkelt och snabbt recept på en god halloumisallad.
Portioner: 4
1 pkt halloumiost
250 g salladsdmix
2 st avokado
2 dl gröna sojabönor
soltorkade tomater eller plommontomater
1 msk balsamvinäger
1 msk olivoja
salt
peppar
1. Skölj salladen i ett durkslag, exempelvis från Funktion och lägg i en skål, förslagsvis en från PotteryJo. Blanda salladen med tomater, soyabönor och avokado.
2. Skär halloumin i mindre skivor eller bitar, med en kniv från exempelvis Samura och stek i stekpanna från förslagsvis Nordkök tills att den har fått lite färg och blanda ner i salladen.
3. Ringla över olivolja och balsamvinäger och blanda rund, med exempelvis salladsbestick från WMF. Smaka av med salt och peppar.
Tips: koka bulgur till för en mer mättande och matig sallad. Tsatsiki passar även bra till.