
Tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser:
ca 4 st (ca 600-800 g) kycklingfiléer
1 st gul lök
200 g champinjoner
1 burk (400 g) kokosmjölk
1 msk röd currypasta
2 msk kycklingfond
ev. ca 1-3 tsk idealmjöl
Klicka här för att få 50kr rabatt!
Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap
*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.
Det finns oändligt med recept på olika varianter av kycklinggrytor. Detta är ett recept på en mycket god och smakrik kycklinggryta med thailändska inslag, som för tankarna till Koh Phangan och Koh Samui. Den är gjort på röd curry som bidrar med kryddighet och ger grytan lite sting, samt kokosmjölk som rundar av smaken och gör den krämig och god. Den går snabbt och enkelt att tillaga och serveras gärna med basmatiris till.
Tid: 30 minuter
Portioner: 4
ca 4 st (ca 600-800 g) kycklingfiléer
1 st gul lök
200 g champinjoner
1 burk (400 g) kokosmjölk
1 msk röd currypasta
2 msk kycklingfond
ev. ca 1-3 tsk idealmjöl
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, använd en bra köttkniv från MAC. Hetta upp en stekpanna, förslagsvis från Tefal, med lite smör eller olja.
2. Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt än. Salta lite.
3. Hacka lök och skiva champinjoner, gärna med en grönsakskniv från Fiskars. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.
4. Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om, förslagsvis med en grytslev från Rosti Mepal, och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!
Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.