
Tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser:
ca 4 st (ca 600-800 g) kycklingfiléer
1 st gul lök
200 g champinjoner
1 burk (400 g) kokosmjölk
1 msk röd currypasta
2 msk kycklingfond
ev. ca 1-3 tsk idealmjöl
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
WEEKEND DEALS! Upp till 50% rabatt på populära deals mellan torsdag - måndag. Köp nu»
Det finns oändligt med recept på olika varianter av kycklinggrytor. Detta är ett recept på en mycket god och smakrik kycklinggryta med thailändska inslag, som för tankarna till Koh Phangan och Koh Samui. Den är gjort på röd curry som bidrar med kryddighet och ger grytan lite sting, samt kokosmjölk som rundar av smaken och gör den krämig och god. Den går snabbt och enkelt att tillaga och serveras gärna med basmatiris till.
Tid: 30 minuter
Portioner: 4
ca 4 st (ca 600-800 g) kycklingfiléer
1 st gul lök
200 g champinjoner
1 burk (400 g) kokosmjölk
1 msk röd currypasta
2 msk kycklingfond
ev. ca 1-3 tsk idealmjöl
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, använd en bra köttkniv från MAC. Hetta upp en stekpanna, förslagsvis från Tefal, med lite smör eller olja.
2. Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt än. Salta lite.
3. Hacka lök och skiva champinjoner, gärna med en grönsakskniv från Fiskars. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.
4. Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om, förslagsvis med en grytslev från Rosti Mepal, och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!
Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.