Recept: Smördegspinnar med parmesan och svart sesam
Du behöver:
Färdig smördeg
Svarta sesamfrön
Parmesan
1 ägg (uppvispat)
Flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C (beroende på hur stark din ugn är).
2. Rulla ut din smördeg och pensla ena sidan med ett uppvispat ägg.
2. Riv över färsk parmesanost på smördegen. Strö sedan över svart sesam.
3. Skär sedan smördegen på tvären (5-6 stänger efter varandra). Dra sedan ut smördegen lite och snurra runt till en rullad pinne. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i ugn i ca 15 min tills pinnarna har fått en fin färg.
5. Ta ut och servera direkt! Njut till en god glögg eller juldrink.
Tips! Du kan byta ut innehållet i dina smördegspinnar efter önskemål, vi tycker även det är väldigt gott med antingen grön eller röd pesto.