FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Tillbaka
Annat
Logga in

MIDSOMMARFIRA 10-50% rabatt på nästan allt | 2:11:59:14

Köksapparater/Sous Vide

Sous Vide

Här hittar du allt du behöver för att laga mat enligt sous-vide! Sous-vide är en särskild metod vid tillagning av mat som innebär att maten tillagas i en vakuumförpackning eller ångugn i en lufttät påse som därefter placeras i ett vattenbad.
6 träffar sorterat på
SV80 Sous Vide cirkulator WiFi - Svartgrå - Steba
Steba

SV80 Sous Vide cirkulator WiFi, Svartgrå

1 599 kr3 867 kr
På väg till oss
KAMPANJ

Mer om Sous Vide

Ett viktigt redskap när man ska laga mat enligt sous-vide är att införskaffa en vacuummaskin som gör det möjligt att vacuumförpacka vätska. Om man vill ha ett billigare alternativ kan man införskaffa en vakuumförslutare, men då behöver du vara försiktig när du vacuumförpackar vätska. Skulle du vilja vacuumförpacka vätska kan du frysa den innan den läggs i vakuumpåsen. Använder du en cirkulator bör du även ha en stor kastrull för tillagningen så att vattnet kan cirkulera tillräckligt.

Vattenbadet har en specifik temperatur och med denna teknik blir temperaturen densamma på insidan och utsidan av maten, vilket gör att allt blir jämt kokt, utan att t.ex den yttre sidan blir överkokt. Detta bidrar till att maten blir saftigare än vanligt. Metoden bidrar också till att alla näringsämnen stannar i påsen som du tillagar maten i, perfekt när du vill tillaga grönsaker med en sous vide. Metoden sous-vide betyder “under vakuum” och togs fram under 1970-talet av Georges Pralus i Frankrike och blir för varje dag en mer uppskattad och använd metod för matlagning.

Vakuummaskinen är en viktig byggsten när det kommer till att laga mat sous vide, dessutom är det ett bra sätt att förvara och förpacka mat. Sous-vide har intagit stjärnrestauranger över hela världen och den ger maten riktig toppkvalitet och nu kan du uppnå samma kvalitet i ditt eget hem!

Med en sous-vide är det bara fantasin som sätter gränserna, det mesta går att tillaga med en sous-vide. Det populäraste är kyckling, fisk och kött, men möjligheterna är oändliga. En sous-vide kommer att ge dig mycket matglädje i köket och kommer bli en given spelare i ditt kök. Imponera på dina gäster med en middag lagad med riktig kockkvalité, det kommer garanterat att bli en riktigt trevlig matupplevelse som du och dina gäster sent kommer att glömma!

Här kan du läsa mer om hur du lagar mat enligt sous-vide metoden tillsammans med sous-vide recept på både fisk och kött.

Populära filtreringar

Tips & Inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*