Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
Kai är en japansk knivtillverkare som tagit den japanska knivtraditionen på allvar och fört samman den med modern design och funktionalitet. Kai har genom sina många olika serier av knivar fått stor uppmärksamhet världen över i media och matmagasin, där Kai knivar valts ut som måsten i ett välsorterat kök. Kvalitet och design är något som Kai har haft fokus på under åren vilket gjort att man fått tillgång till en rad unika knivar i varierande färger och former. Vi har ett kvalitetsurval av knivar från Kai till olika ändamål och matlagningstyper. Välbalanserade kockknivar i klassisk design med stadiga handtag i starkt pakkaträ. De mer moderna varianterna av knivar från Kai har en god stålkvalitet i bladet och är enfärgade ur en bred färgpalett. De större knivbladen från Kai är även utsmyckade med vackra mönster vilket tillför en vacker estetik till hantverket. Alla knivar är gjorda i Japan där kvaliteten är stenhård. Kai har knivar för alla dina skärbehov i en bred variation.
HISTORIA
Kai grundades 1908 i Seki och har i över 100 år utvecklat och sålt bestick och relaterade produkter med utmärkt funktion och skärpa. Japan är kända världen över för att ta fram de knivar som håller högst kvalitet. Produkter från Kai har sedan länge haft en hög status i Japan såväl som i resten av världen.
KNIVENS FORM
Santou
Santou betyder ”tre fördelar” på japanska. Santou är den traditionella formen för en universalkniv. Knivtypens namn uppstod på grund av att kniven har tre olika användningsområden; kött, grönsaker och fisk.
Nakiri
Nakiri betyder ”grönsakshackare”. Denna knivs bladform är traditionell för japanska grönsaksknivar och används främst till alla typer av grönsaker. Knivbladets form påminner om en yxas och lämpar sig inte för att skära i ben.
Yanagiba
Yanagiba betyder ungefär ”pilträdsblad”. Denna knivform används främst till skivning av olika råvaror. Knivbladet är slankt och långt vilket gör att du med denna knivtyp lätt kan göra tunna skivor vilket behövs vid tillagning av till exempel sashami och sushi.
Deba
Deba betyder ungefär ”utskjutande blad” på japanska. Denna knivform används i Japan som en yxa. Kniven är stadig och tung med ett brett blad. Den främre delen av bladet används främst till att filéea fisk.