Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
SISTA TIMMARNA... Upp till 50% rabatt i våra utvalda WEEKEND DEALS! Köp nu»
Kyocera producerar köksprodukter och knivar med utsökt teknisk färdighet som lovar det allra senaste inom köksteknik. Kyocera har blivit känt för sin revolutionerande teknik, sina keramiska knivar och köksredskap.
HISTORIA
Kyocera är ett multinationellt företag med produktion världen över. Företaget har sedan starten strävat efter att lösa problem med hjälp av den allra senaste tekniken, och gör så än idag. Kyoceras logga representerar initialen “K” för Kyocera med en cirkel av ett “C” som står för ceramics (keramik). Kyocera hette från början Kyoto Ceramic och grundades år 1959 i Japan och företaget specialiserade sig på keramik. Japan anses ligga i framkant när det kommer till knivar och levererar de vassaste knivarna. Kyocera är ett exempel på att japanska knivar levererar kvalitetsknivar med en grym skärpa. Kyocera introducerades i oktober 1982 när företaget bytte namn från “Kyoto Ceramic” till “Kyocera”.
SKÖTSELRÅD
För att knivarna ska hålla så länge som möjligt bör du använda dig av en träskärbräda eller plastskärbräda. Knivarna bör inte användas på hårda ytor så som sten, glas, porslin, eller marmor. Kyoceras knivar bör helst diskas för hand. Du bör försöka undvika att använda keramiska knivar till att bända eller böja, som vid till exempel karvning eller urbening på grund av att keramik inte är ett flexibelt material. Något som är väldigt viktigt för att bevara knivarnas kvalité är att ha en bra förvaring för dina knivar. Knivarna ska helst förvaras separat från andra redskap som kan nöta på knivarna. Kyocera har ett snyggt förvaringsställ i bambuträ som är att rekommendera. Ett knivblock för lådor är också ett bra och skonsamt förvaringssätt för dina knivar.
MATERIAL
En keramisk kniv passar perfekt för dig som vill ha en vass kniv som behåller sin skärpa utan att du behöver underhålla den. Kyoceras knivar har blad gjorda i zirkoniumoxid vilket gör att deras blad håller mycket längre än stål. Bladen kan heller aldrig rosta, sätta smak på maten, eller skifta i färg. Knivarna är lätta och behåller sin vasshet längre än andra knivar. En kyocerakniv har en otroligt lång hållbarhet och är av hög kvalité. Kyocera använder sig av unika metoder där de skapar återkristalliserade ädelstenar som består av samma ämnen som dess naturliga motsvarighet. De har utvecklat köksverktyg av slitstarka keramiker för att knivarna ska ha en lång livslängd.
MANDOLIN
Något som har blivit väldigt populärt i kök världen över är mandoliner. Med en mandolin kan du enkelt strimla och riva potatis eller grönsaker. Kyocera har flera olika mandoliner som är tillverkade i deras karaktäristiska keramik. Mandolinernas keramiskt blad håller likt deras knivar skärpan länge och mandolinerna har fått toppbetyg från så väl hobbykockar till professionella kockar!