FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
1. När du skrapar din färdigskurna mat från skärbrädan, använd knivens rygg istället för skärytan och undvik därigenom att kniven blir slö.
2. Om din skärbräda eller köksmaskin glider runt när du använder den, placera en fuktig kökshandduk under för att öka friktionen och minska risken att den glider iväg.
3. Frys in dina grönsaksrester och köttrester och förgyll din mat vid senare tillfälle genom att använda dessa för att koka egen fond.
4. Placera potatisen i en slev när du ska skära snitt för att göra hasselbackspotatis så riskerar du inte att skära den itu.
5. Placera äggen i en plastpåse för att förhindra att de spricker när du kokar dem.
6. Frys in färska örter i smör eller olja för att de skall hålla smaken längre.
7. Om du bränt dig när du lagat mat, placera äggvita så snabbt som möjligt på den brända kroppsdelen för att förhindra att blåsor och fula märken uppstår.
8. Om kastrullen är kraftigt bränd, koka lite maskindiskmedel eller tvättmedel i kastrullen för att lösa upp den svårdiskade bottensatsen.
9. Använd en potatispress för att pressa vätska ur t.ex. tonfisk på burk.
10. Använd din äggskärare för att skära avocado i fina skivor till sallader och liknande.