FRI FRAKT ÖVER 495 KR
ÖPPET KÖP 30 DAGAR
Fettisdagen eller semmeldagen - kärt barn har många namn och vi är lika glada för denna älskvärda dag varje år! Hur kom denna temadag till?
Allt började på 1500-talet, när man skulle fasta 40 dagar före påsk enligt den kristna högtiden fastlagen. Ur detta skulle man "äta upp sig" inför den l ånga fastan och på fastlagens tredje dag, fettisdagen, festade man till det ordentligt med fet mat. Därför kallas också semlan för en fastlagsbulle. Fettisdagen infaller alltid på en tisdag på grund av att den från början inföll på sista tisdagen före 40-dagars fastan fram till påsk.
Idag äts det miljontals semlor runtom i landet under semmelsäsongen och trenderna för mer än en klassisk semmelbulle med mandelmassa tog fart runt 2015, när semmelwrapen lanserades.
Sen dess har det tillkommit en massa varianter på semla! Vad sägs om en croissantsemla, pannkakssemla, munksemla eller kanelbullesemla? Om du istället önskar den klassiska semmelbullen, men vill förnya dig lite! Så tipsar vi om att smaksätta fyllningen. Ät en annorlunda semla med nutella, blåbärsgrädde, vaniljkräm eller varför inte med smashad banankräm? Det är endast fantasin som sätter stopp för vad du kan toppa din semla med!