INGREDIENSER
150 g smör (rumsvarmt)
3 msk kakao
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
1,5 msk kallt kaffe eller vatten
Kokos och hackade hasselnötter
200 g mjölkchoklad (valfritt)
10-15 st jordgubbar (valfritt)
Chokladbollens dag
Fira Chokladbollens dag den 11 maj! Här hittar du vårt favoritrecept på chokladbollar med jordgubbar och chokladöverdrag. Fantastiskt god kombination.


GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop rumsvarmt smör och socker i en bunke, enklast att göra med händerna.
2. Häll i kakao, vaniljsocker, havregryn, kaffe eller vatten och blanda ihop.
3. Platta till en mängd smet i handen och lägg i en jordgubbe, lägg smeten runt jordgubben och forma tills du får en rund boll.
4. Smält choklad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en större värmetålig bunke ovanpå kastrullen, stäng av värmen och lägg i hela mjölkchokladen i bitar i skålen och rör om med en sked till chokladen smält.
5. Lägg lite smält choklad i handen och rulla en boll i taget i handen för att få chokladöverdrag i lagom mängd. Lägg sedan chokladbollarna på ett bakplåtspapper. Rulla därefter chokladbollarna i kokos, nötter eller valfritt strössel och lägg på en tallrik eller skärbräda.
6. Ställ in chokladbollarna i kylen ca 15 minuter innan servering. Du kan även förvara dina chokladbollar i kylen.
I bilden ser du träskärbräda från House Doctor, linneduk från Himla och Swedish Grace skål från Rörstrand.


I bilden ser du Tina bestick från Hardanger Bestikk.