FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Recept/Desserter/God äppelpaj till Äpplets dag 25/9

God äppelpaj till Äpplets dag 25/9

240315

Varje år den 25/9 firar vi Äpplets dag! Ett perfekt tillfälle att baka höstens godaste äppelpaj. Under stundande skördetider, finner du riktigt goda äpplen som du kan göra äppelpaj eller äppelkaka av - vilket är ett utmärkt sätt att ta tillvara på mogna äpplen runt slutet av september.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3 msk iskallt vatten
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Skär smöret i små bitar. 
  2. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare eller köksassistent till en smulig massa.
  3. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen och nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
  4. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Skala och skär tunna skivor av äpplena och lägg äppelskivorna åt olika håll omlott i den förgräddade pajformenn. Strö över lite socker och kanel, exempelvis i ett klassiskt paj-rutmönster.
  6. Grädda ytterligare 20 minuter.
  7. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*