FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Recept/Desserter/Glasstrutar med strössel & hemmagjord glass

Glasstrutar med strössel & hemmagjord glass

240315

Glasstrutar doppade i choklad och strössel ser extra festligt ut och blir dessutom extra gott! Här hittar du grundrecept på glass och hur du kan dekorera dina glasstrutar med choklad och strössel.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 100 g choklad
  • Strössel i olika färger eller eget favoritströssel (går även utmärkt med exempelvis hackade nötter)

Gör så här

  1. Smält choklad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en större värmetålig bunke ovanpå kastrullen, stäng av värmen och lägg i hela chokladen i bitar i skålen och rör om med en sked till chokladen smält. Du kan även smälta choklad i mikron i en skål.
  2. Häll strössel i en skål. Doppa först ca 1 cm av kanten på glasstruten i den smälta chokladen, låt det droppa av lite snabbt och doppa sedan direkt i strössel tills du täckt hela chokladytan på ut och insidan av kanten på glasstruten med strössel
  3. Ställ glasstruten i en kopp eller annat ställ för att låta choklad och strössel stelna.
  4. När det blir dags för servering lägger du i glasskulor i struten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*