FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

KitchenDays – Upp till 50% rabatt på nästan allt

Inspiration/Recept/Desserter/Kusliga dödskallekakor
Spöklika Halloween-tårtor som dessa dödskalleformade tårtbitar gjorda med Nordic Wares dödskalleform är perfekta för din nästa Halloween-fest.

Kusliga dödskallekakor

Recept: Nordic Waretisdag 22 oktober 2024

Kom i Halloween-stämning med dessa läskiga småkakor i form av dödskallar! Dessa saftiga godbitar kombinerar rik lönnsirap med värmande kryddor som kanel, ingefära och muskot, samt en antydan av cayenne för en subtil hetta. Perfekta för din Halloween-fest eller som ett roligt, säsongsbetonat tilltugg. Dessa kakor bakas i festliga dödskalleformar och är lika roliga att titta på som de är goda att äta. Enkla att göra och fulla av smak – de kommer garanterat att bli ett skrämmande gott tillskott till ditt Halloween-bord!

Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 12 min

Ingredienser

Portioner: 0
  • För 32-36 st
  • 1,5 dl farinsocker
  • 85 g mjukt, osaltat smör
  • 1 stort ägg
  • 120 ml lönnsirap
  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 tsk muskotnöt
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1/4 tsk malda kryddnejlikor
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 60 ml hett vatten

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Förbered formen genom att smörja den med olja och sedan pudra med mjöl. Skaka formen upp och ner för att ta bort överflödigt mjöl.
  3. Vispa smör och farinsocker tills det blir ljust och fluffigt. Smöret ska bli blekt och ha en fast, vispad textur.
  4. Tillsätt ägg och lönnsirap till smör- och sockerblandningen och vispa tills smeten är slät.
  5. I en separat skål, sikta ihop mjöl, kryddor, bikarbonat och salt.
  6. Blanda långsamt ned de torra ingredienserna i smeten tills det blandats.
  7. Tillsätt det heta vattnet och blanda tills smeten är slät.
  8. Häll smeten i formarna, fyll dem bara till hälften.
  9. Knacka formen försiktigt på en handdukstäckt bänk för att få bort luftbubblor.
  10. Grädda i 12 minuter, tills kanterna är lätt gyllene och mitten av kakan känns fast vid beröring.
  11. Låt svalna i 5 minuter innan du vänder ut kakorna på ett galler för att svalna helt.
  12. Förbered formen igen med mer olja och mjöl och upprepa processen med resten av smeten.