FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Recept/Desserter/Så gör du din egen glass med KitchenAid köksmaskin

Så gör du din egen glass med KitchenAid köksmaskin

240307

Här är en steg-för-steg guide med recept hur du gör egen glass med KitchenAid köksmaskin och skål för glasstillverkning. En himmelsk gräddglass med mörk choklad, flingsalt och vanilj! Att göra egen glass är inte alls så svårt som man kanske kan tro. Med KitchenAids smarta skål för glasstillverkning går det dessutom riktigt snabbt och resultatet blir en sammetslen glass med underbar krämighet! Den här ljuvliga gräddglassen har fått riktigt mycket chokladsmak av fin mörk choklad, som förhöjs ytterligare av äkta vanilj och lite flingsalt. Den är bara himmelskt god! Till receptet har vi använt KitchenAid Artisan glas-skål 4,8L med visp i stål för att få en fluffig och fin glassmet, och för att göra glassen gör du din KitchenAid köksmaskin till en glassmaskin med hjälp av skålen för glasstillverkning.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 5 dl vispgrädde
 • 1 vaniljstång
 • 100 g hackad mörk choklad
 • en nypa flingsalt

Gör så här

 1. Vispa samman ägg och socker till en luftig smet. Ett tips är att använda KitchenAids visp i stål för att få smeten riktigt fluffig och fin. Med den genomskinliga och rymliga glas-skålen är det lätt att se när smeten fått rätt konsistens.
 2. Tillsätt den ovispade grädden, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa även ner fröna från vaniljsstången.
 3. Häll över smeten i en tjockbottnad kastrull och sjud på låg värme under omrörning tills smeten tjocknar något.
 4. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen och en nypa flingsalt i den ännu varma smeten. Låt chokladsmeten svalna helt.
 5. Med skålen för glasstillverkning går det nu fort att göra om chokladsmeten till glass! Montera glasstillsatsen med den frysta skålen på din KitchenAid köksmaskin.
 6. Kör din glassmaskin på den lägsta hastigheten och häll ner chokladsmeten i skålen under tiden. När smeten antagit glasskonsistens är glassen färdig och kan frysas i en frystålig burk eller serveras direkt.
 7. Servera glassen som den är i en skål, med färgglatt strössel eller med något annat gott glasstillbehör!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*