FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Novemberfynda under KitchenDays - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Krämig Svamplasagne

Krämig Svamplasagne

Recept: Linn Torstensson240311

Värm dig i höstmörkret med dietisten Linns krämiga Svamplasagne. Med långpannan från Nordwik kan du göra en rejäl omgång som räcker till hela familjen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 l mjölk (3 %)
  • 200 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tärningar svampbuljong
  • 1 kg svamp (här: hälften champinjoner, hälften kantareller)
  • Rapsolja att steka i
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g grönkål
  • 2 krukor färsk persilja
  • 2 burkar förkokta vita bönor (cirka 460 g avrunnen vikt)
  • 18 lasagneplattor (gärna fullkorn)
  • 2,5 dl riven parmesanost
  • Salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med bechamelsåsen: Smält margarinet i en kastrull, vispa ner mjölet. Lägg i buljongtärningarna. Tillsätt mjölken lite åt gången, låt koka upp och koka under omrörning några minuter. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
  2. Skiva svampen och stek i torr stekpanna tills de vätskat av sig. Hacka gul lök och vitlök, riv loss bladen från stjälkarna på grönkålen.
  3. Lägg ner gul lök, vitlök och grönkål i stekpannan tillsammans med rapsolja och bryn tills löken och grönkålen mjuknat utan att ta färg. Rör ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva svampröra, vita bönor, lasagneplattor och svampbechamel i smord form. Toppa med parmesanost.
  5. Grädda lasagnen i 225 grader, cirka 30 minuter längst ner i ugnen. Lägg eventuellt över ugnsfolie sista tio minuterna om lasagnen tagit mycket färg.
  6. Servera! Gärna med en god kålsallad!