FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Novemberfynda under KitchenDays - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Vegetarisk pasta puttanesca

Vegetarisk pasta puttanesca

240315

Njut av en riktigt god italienska tomatpasta med kapris, vitlök och oliver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400g pasta (linguine eller spagetti)
  • 1,5 dl olja (olivolja eller rapsolja)
  • 50g smör
  • 1 msk misopaste
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1/2 chilifrukt
  • 250g färska körsbärstomater
  • 1 burk finkrossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • 300g oliver (kalamata eller haldiki)
  • 70g kapris
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm citronpeppar
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk persilja
  • parmesan

Gör så här

  1. Häll upp en stor kastrull med pastavatten. Häll upp olja och smör i en stor panna eller gryta. Dela vitlöken på mitten och dela chilin på två.
  2. Lägg i pannan tillsammans med kapris, miso, citronpeppar, chiliflakes och cayenne. Låt puttra några minuter.
  3. Tillsätt oliverna och låt puttra lite till. Dela tomaterna på hälften och lägg i pannan. Tag ur chilihalvan.
  4. Tillsätt krossade tomaterna och smula i buljongen låt puttra på svag värme 10 min.
  5. Salta pastavattnet rikligt och koka pastan al dente. Blanda ner pastan i i tomatsåsen.
  6. Smaka av med salt pepper och citronsaft. Servera med finhackad persilja och riven parmesan. Njut!