FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Recept/Huvudrätter/Gör den bästa pizzan - hemma!

Gör den bästa pizzan - hemma!

240315

Vad smakar inte bättre än en hemgjord pizza? Vi förstår att det kan kännas lite svårt i början att få ihop degen och därför har vi gjort i ordning en guide för att skapa en ultimata pizzan i ditt egna kök, vare sig det är ute med en pizzagrill eller inne med din ugn.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 0,5 L rumstempererat vatten
 • 27 gram salt
 • 0,15 gram färsk jäst
 • 825 g mjöl med hög proteinhalt (helst Tipo 00 men funkar också med Vetemjöl Special om du inte finner Tipo 00)

Gör så här

 1. Häll ner vattnet i en stor bunke och tillsätt sedan saltet. Rör om i vattnet med handen till saltet har lösts upp i vattnet.1. Häll ner vattnet i en stor bunke och tillsätt sedan saltet. Rör om i vattnet med handen till saltet har lösts upp i vattnet.
 2. Tillsätt jästen och sedan mjölet.
 3. Börja med att knåda degen medan den är i bunken. När degen börjar kännas fast så lyfter du ur den ur bunken och fortsätter att knåda degen på ett bakbord eller på diskbänken.
 4. Här krävs det tålamod, degen ska nu knådas i ett lugnt tempo i ca 15-20 minuter. När du knådar degen så drar du ut degen för att sedan vika ihop den igen och knåda till den men hjälp av handflatan samtidigt som du roterar degen mellan varje gång.
 5. När du knådat klart din deg så lägger du den i en bunke eller en större plastlåda om du gjort en större mängd deg och täcker över den med en fuktig kökshandduk. Låt jäsa i 8-10 timmar i rumstemperatur.
 6. När första jäsningen är klar är det dags att dela upp din deg i mindre bitar. En bit bör väga mellan 200-250g. Här kan du med fördel använda dig av en degskrapa för att dela degen smidigt.
 7. Nu är det dags att bolla degen. Detta gör du genom att ta sidorna på degen och sedan viker du in dem på under sidan, rotera degen och gör detta några gånger. Sedan lyfter du upp degen i ena handen genom att greppa tag i undersidan.
 8. Tänk dig att du formar ett hål stort som en tia med knogarna och tummen runt knogarna. Bollen ska alltså ligga på sidan av ditt pekfinger och tummen. Se till att bollen är spänd utan att spricka genom att trycka in degen på undersidan.
 9. Lägg bollarna på en plåt eller i en låda med lock och återförslut så tätt du kan, antingen då med lock eller plastfolie. Låt jäsa i ytterligare 8-10 timmar i rumstemperatur.
 10. När andra jäsningen är klar så är degen redo att bakas. Vill du inte baka pizzorna direkt kan du stoppa in degen i kylen där de håller i 2-3 dagar.
 11. Innan du börjar med den roliga degen av pizzabaket så förbered ugnen minst en timme innan det är dags för gräddning. Sätt ugnen på max temperatur och placera din pizzasten eller pizzastål så högt upp i ugnen som du kan. Låt värmas i minst en timme.
 12. Under tiden kan du börja att förbereda din topping på pizzan.
 13. När ugnen är varm så är det dags för pizzan att gräddas. Baka ut din deg på en mjölad yta och börja lägga på din topping.
 14. Skjut in pizzan i ugnen med hjälp av en pizzaspade. Håll koll på pizzan under tiden och var beredd på att rotera den om det behövs. Är din ugn tillräckligt varm så går denna process fort och du har en färdig pizza på bara några minuter.
 15. Smaklig måltid!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*