FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Presenttips! Allt för den mattokiga köksälskaren

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Så gör du egen korv med din KitchenAid

Så gör du egen korv med din KitchenAid

240311

Här hittar du en steg-för-steg guide hur du kan göra egen korv med hjälp av KitchenAid köksmaskin, köttkvarn och korvhorn.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 1 ½ kg grytbitar av lamm
 • 2 dl persilja
 • 4 vitlöksklyftor
 • 2 chilifrukter
 • fjällster
 • 1 ½ msk grovmalen svartpeppar
 • 3 tsk salt

Gör så här

 1. Börja med att skölja ur fjällstret under rinnande vatten. Lägg det sedan att mjukna i en skål med ljummet vatten.
 2. Frys in grytbitarna tills de är halvfrysta (en halvtimme till en timme brukar vara lagom). Detta gör det lättare att få en fint mald färs.
 3. Hacka färsk persilja och chili och skala vitlöksklyftorna.
 4. Montera köttkvarnen på din KitchenAid köksmaskin. Se till att maskinen är avstängd under tiden. Fyll köttkvarnens bricka med halvfruset kött, blandat med vitlök, chili och persilja.
 5. Kör maskinen på hastighet 4 och mal köttet genom att pressa det genom kvarnen med hjälp av mataren.
 6. Använd under inga omständigheter fingrarna för att mata igenom köttet! Blanda ihop den malda färsen med salt och peppar och frys eventuellt in en liten stund till.
 7. Montera korvhornet enligt anvisningarna och smörj det med lite matolja. Trä på fjällstret helt på hornet och gör en knut längst ut, så nära mynningen som möjligt.
 8. Fyll brickan med färs, sätt maskinen på hastighet 4 och pressa färsen genom hålet och hornet och ut i fjällstret, med hjälp av mataren.
 9. Dra försiktigt ut en jämntjock, lång korv från hornet, tills allt kött är slut. Ta gärna hjälp av en vän – det här steget går smidigare om man är två! Se till att korven inte blir alltför hårt stoppad.
 10. Avsluta med att knyta ihop fjällstret i slutet av korven och dela upp den i mindre korvar genom att vrida några varv. Om man vill kan man knyta steksnöre mellan varje korv för att sära på dem. Låt korven vila en stund innan den steks.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*