
I bild: Mateus Bubbles tallrik 28 cm.
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
SISTA TIMMARNA... Upp till 50% rabatt i våra utvalda WEEKEND DEALS! Köp nu»
Njut av en krämigt god risotto med smak av kantareller och Västerbottensost som funkar lika bra som bjudmat eller varför inte för att lyxa till en vardag mitt i veckan. Toppa med färsk timjan och parmesan för det lilla extra!
I bild: Mateus Bubbles tallrik 28 cm.
150g västerbottensost
3 dl carnaroliris
2 dl matlagningsvin (alt. vitt vin som du har hemma)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liter grönsaksbuljong
100 g smör
2 tsk timjan
1 krm chiliflakes
2 tsk gurkmeja (för färg)
Salt & Peppar
Färsk timjan till garnering
Färsk parmesan att toppa med
1 .Stek svampen i torr panna tills den börjar tappa vätska och fått fin färg. Lägg svampen åt sidan.
2. Finhacka löken och stek i pannan med smör tills den blivit genomskinlig. Tillsätt riset och fräs i ca 4 minuter.
3. Tillsätt vinet och rör tills det kokar bort.
4. Tillsätt ca 1/4 av buljongen. Rör tills vätskan kokat bort. Återupprepa processen 3 gånger till.
5. När riset fått önskad konsistens, tillsätt kantarellerna och Västerbottensost, salta och peppra. Servera med en kvist timjan och lite färsk parmesan!