FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Köttfärslimpa

240311

Ingredienser

Portioner: 4
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk riven eller finhackad gul lök
  • 1,25 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 400 g köttfärs
  • 25 g smör
  • Steksky från köttfärslimpan
  • 2 msk mjöl
  • 1,5-2 msk soja
  • salt

Gör så här

  1. Mät upp ströbröd och mjölk i en bunke, förslagsvis från IMK InMyKitchen. Rör om och låt stå och svälla ca 10 minuter.
  2. Smörj under tiden en ugnsform, förslagsvis från Gerbera, ca 30 cm på längden. Riv eller hacka också under tiden löken. Använd gärna en bättre kniv, förslagsvis från Samura. Sätt på ugnen på 175°C.
  3. Tillsätt lök, salt, peppar och ägg. Rör om med en slev, förslagsvis Nylon från Xantia, så det blandas.
  4. Tillsätt köttfärsen. Rör tills det är ordentligt blandat men inte längre än så för då kan färsen bli torr.
  5. Klicka ut smeten i mitten av ugnsformen. Forma till en limpa. Använd gärna en slickepott, förslagsvis från IMK InMyKitchen, .
  6. Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen i 175°C 45-60 minuter så att den blir genomstekt och får lite färg.
  7. Låt köttfärslimpan vila några minuter innan du skivar upp den.
  8. Vispa ut mjölet i lite av spadet till en klumpfri tjock smet, förslagsvis med en spiralvisp från Fiskars. Om inte spadet räcker (det blir för tjockt så allt bara blir som en gegga) späd med mjölk eller vatten.
  9. Späd med resten av spadet (om det är något kvar) och mjölken. Tillsätt soja.
  10. Låt koka upp under vispning och puttra några minuter.
  11. Smaka av med salt och soja. (Vill man ha mer fyllig smak kan man blanda ner lite köttfond eller buljongpulver.)
  12. Servera såsen till köttfärslimpan tillsammans med kokt potatis, gröna ärtor samt lingonsylt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*