
Påskkrustader med äggkräm och rom
Mästerkocken Catarina König tipsar om det perfekta tilltugget till påsken! Bjud på riktigt goda krustader fyllda med god äggkräm och valfri rom. Inget smakar bättre än hemgjorda krustader!

Ingredienser
3 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 msk socker
2 äggulor
25g smör
Neutral olja att fritera i (rapsolja)
Ingredienser
2 hårdkokta ägg
1,5 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
Topping
Löjrom, stenbitsrom eller tångkaviar
Finhackad rödlök
Gräslök
Dill
Gör så här:
1. Smält smöret och dra sedan bort från värmen.
2. Mät upp kallt vatten i en bunke och tillsätt mjölet. Rör till en slät met med en handvisp.
3. Tillsätt salt, socker och äggulor. Ha tillsist i det smälta smöret och rör slätt. Låt stå för att dra ca 15-30 min innan krustaderna friteras.
4. Häll sedan över smeten i en mindre skål med höga kanter så att krustadjärnet kan doppas ned djupt.
Fritering
1. Mät upp neutral olja i en kastrull så att oljan går upp ca 4-5 cm på kanten. Eller använd fritös.
2. Värm upp oljan till 185-190 grader, håll koll med termmometer om du inte använder fritös.
3. Värm upp krustadjärnet i den heta oljan några minuter innan den första krustaden görs.
"Jag brukar hetta upp järnet ordentligt i oljan, sedan dutta av botten snabbt på en bit hushållspapper, och sedan direkt ner långsamt i smeten för att långsamt dras upp. Låt gärna järnets ”värme” börja tillaga den ett par sek innan den sänks ned i oljan. Du kommer se att smeten fäster på järnet.. Så värm upp järnet i oljan, dutta snabbt på papper, sänk ned och upp i smeten utan att stressa och sänk sedan ned i den heta oljan för att friteras." - Catarina König
Äggkräm
1. Koka äggen hårdkokta och låt sedan svalna under rinnande kallt vatten.
2. Finhacka äggen och lägg i en skål.
3. Tillsätt majonnäs, crème fraiche, salt och nymalen svartpeppar. Rör till en kräm och smaka av.
Servering
Precis innan servering. Fyll upp krustaderna med äggkräm och toppa med rom, finskuren gräslök, finhackad rödlök och en dillvippa.
Krustaderna mjuknar om de står för länge innan servering, så servera gärna direkt. Perfekt tilltugg att servera till välkomstdrinken på påskafton kanske?
Tips! Jättegott att finhacka lite ansjovis att ha i äggkrämen.

