
Tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser:
300 g spaghetti
1 tsk olivolja
150 g bacon
1 gul lök
2 st ägg
0,5 dl grädde
100 g riven parmesanost
0,5 tsk salt
grovmalen svartpeppar
Klicka här för att få 50kr rabatt!
Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap
*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.
En riktig Italiensk pastaklassiker som aldrig går ur tiden. Härligt krämig, med spaghetti, färsk grädde och knaperstekt bacon. Carbonara fungerar i alla lägen, lika bra som enkel och snabb vardagsmat som en lyxig fredagsmiddag. Servera gärna med svartpeppar, riven permesanost, färsk persilja och färskt bröd till. Detta är verkligen barnens storfavorit, men vem kan egentligen tacka nej till en krämiga och god Pasta Carbonara?
Tid: 25 minuter
Portioner: 4
300 g spaghetti
1 tsk olivolja
150 g bacon
1 gul lök
2 st ägg
0,5 dl grädde
100 g riven parmesanost
0,5 tsk salt
grovmalen svartpeppar
Såhär gör du Pasta Carbonara:
1. Koka spaghettin, i förslagsvis en gryta från Culimat, enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.
2. Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Använd gärna en knvi från Zwilling.
3. Hetta upp en stekpanna, förslagsvis en från Tefal, på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.
4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp, från exempelvis WMF, och vispa bara lätt upp äggen. Riv pamesanosten, med ett rivjärn. från Exxent. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.
5. Häll av vattnet, i ett durkslag från förslagsvis Exxent, från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.
6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.