
Tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser:
300 g spaghetti
1 tsk olivolja
150 g bacon
1 gul lök
2 st ägg
0,5 dl grädde
100 g riven parmesanost
0,5 tsk salt
grovmalen svartpeppar
Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
ADVENT DEALS! Fynda juliga köksprodukter till juliga priser, nya deals varje Advent. Köp nu»
En riktig Italiensk pastaklassiker som aldrig går ur tiden. Härligt krämig, med spaghetti, färsk grädde och knaperstekt bacon. Carbonara fungerar i alla lägen, lika bra som enkel och snabb vardagsmat som en lyxig fredagsmiddag. Servera gärna med svartpeppar, riven permesanost, färsk persilja och färskt bröd till. Detta är verkligen barnens storfavorit, men vem kan egentligen tacka nej till en krämiga och god Pasta Carbonara?
Tid: 25 minuter
Portioner: 4
300 g spaghetti
1 tsk olivolja
150 g bacon
1 gul lök
2 st ägg
0,5 dl grädde
100 g riven parmesanost
0,5 tsk salt
grovmalen svartpeppar
Såhär gör du Pasta Carbonara:
1. Koka spaghettin, i förslagsvis en gryta från Culimat, enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.
2. Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Använd gärna en knvi från Zwilling.
3. Hetta upp en stekpanna, förslagsvis en från Tefal, på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.
4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp, från exempelvis WMF, och vispa bara lätt upp äggen. Riv pamesanosten, med ett rivjärn. från Exxent. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.
5. Häll av vattnet, i ett durkslag från förslagsvis Exxent, från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.
6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.