FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Rhubarb 75

240315

Ingredienser

Portioner: 1
  • 4,5 cl gin
  • 2,2 cl färskpressad citronsaft
  • 1,5 cl rabarber sirap
  • Kyld champagne eller cava

Gör så här

  1. Rabarber sirap: Kombinera 350 g hackad rabarber, 1 vaniljstång, 2,5 dl vatten och 2,5 dl rörsocker i en kastrull.
  2. Koka till medium värme och rör om, sänk värmen och sätt på locket. Låt svalna i ca 5 minuter och ta sedan bort kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt 1/4 tsk apelsinblomsvatten och rör om, låt sedan svalna till rumstemperatur. Förvara i kylskåpet över natten och sila sedan med en nötmjölkpåse.
  4. Förvara den silade rabarbern för användning som kompott. Förvara kompott och sirap i kylskåpet.
  5. Blanda i allt utom champagnen i en cocktail shaker fylld med is och skaka hårt i några sekunder. Häll i ditt champagneglas och toppa med kyld champagne eller cava och garnera med tunna band av rabarber.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*