
INGREDIENSER (8 portioner)
2 tsk matolja
2 ägg
2 msk sesamolja
2 morötter, skalade och hackade
1 gullök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl svamp, skivad
2 dl purjolök, hackad
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
5 dl långkornigt ris
6 dl kycklingbuljong
2 msk soja
2 dl frysta ärtor
GÖR SÅHÄR
Stek äggen med matolja i en stekpanna i ca 3 minuter, ta sedan ur äggen och skiva i ca 1 cm bitar.
Stek morötter, gullök och vitlök med sesamolja i stekpanna i ca 2 minuter. Lägg ner svamp och purjolök i stekpannan och krydda med salt och peppar, stek ytterligare i ca 2 minuter. Häll i blandningen i Riskokaren.
Häll i riset, kycklingbuljongen och sojan i Riskokaren. Rör om noga.
Sätt på locket och tillaga på WHITE RICE.
När riset är klart, lägg i ägg och frysta bönor.
Vänta i 5 min innan servering.