FRI FRAKT ÖVER 495 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in
Inspiration/Recept/Huvudrätter/Risotto med riskokare

Risotto med riskokare

240307

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 tsk matolja
  • 2 ägg
  • 2 msk sesamolja
  • 2 morötter, skalade och hackade
  • 1 gullök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl svamp, skivad
  • 2 dl purjolök, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 5 dl långkornigt ris
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 2 msk soja
  • 2 dl frysta ärtor

Gör så här

  1. Stek äggen med matolja i en stekpanna i ca 3 minuter, ta sedan ur äggen och skiva i ca 1 cm bitar.
  2. Stek morötter, gullök och vitlök med sesamolja i stekpanna i ca 2 minuter. Lägg ner svamp och purjolök i stekpannan och krydda med salt och peppar, stek ytterligare i ca 2 minuter. Häll i blandningen i Riskokaren.
  3. Häll i riset, kycklingbuljongen och sojan i Riskokaren. Rör om noga.
  4. Sätt på locket och tillaga på WHITE RICE.
  5. När riset är klart, lägg i ägg och frysta bönor.
  6. Vänta i 5 min innan servering.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*