Den här sidan använder cookies för att fungera.
Läs mer om vår integritetspolicy.
Meny
  • Baktillbehör
    • Tillbaka
    • Bakformar
    • Bakredskap
    • Julbak
    • Pizzabak
    • Pizzastenar & bakstenar
    • Tillredningsskålar
  • Hem & Hushåll
    • Tillbaka
    • Barnens Kök
    • Barnrum
    • Belysning & Lampor
    • Diska & Städa
    • Hemelektronik
    • Inredning
    • Krukor & Vaser
    • Köksförvaring
    • Köksinredning
    • Kökstextilier
    • Ljus & Ljusstakar
    • Möbler
    • Textil
    • Vitvaror
  • Köksapparater
    • Tillbaka
    • Blanda
    • Grilla & Rosta
    • Hacka, Skära & Mala
    • Juicemaskiner & Råsaftcentrifuger
    • Kaffemaskiner
    • Kyla
    • Stavmixers
    • Steka & Fritera
    • Värma & koka
    • Övriga kökmaskiner
  • Matlagning
    • Tillbaka
    • Bästsäljare
    • Formar
    • Fruktredskap
    • Hacka, Riva & Skiva
    • Kastruller & Grytor
    • Kokböcker & Kokboksställ
    • Kryddning
    • Köksknivar
    • Livsmedel
    • Nyheter
    • Redskap
    • Silar & Durkslag
    • Skärbrädor
    • Stekkärl
    • Testvinnare köksprodukter
    • Tid och Mått
  • Servering
    • Tillbaka
    • Barredskap
    • Bestick
    • Engångsartiklar
    • Fat, Skålar & Brickor
    • Förvaring
    • Glas
    • Kaffe & Te
    • Kannor & Karaffer
    • Koppar & Muggar
    • Tallrikar
    • Termosar
    • Vintillbehör
  • Ute
    • Tillbaka
    • Camping & friluftsliv
    • Grill
    • Infravärme
    • Rökar
    • Stekhällar
    • Trädgård
    • Utekök
    • Utemöbler
  • Outlet
    • Tillbaka
    • Hem & Inredning
    • Köksapparater
    • Matlagning
    • Möbler
    • Servering

  • Varumärken
    • Tillbaka
    • Allt inom Varumärken
  • Serier
    • Tillbaka
    • Allt inom Serier

  • Kampanjer
    • Tillbaka
    • Allt inom Kampanjer
  • Inspiration
    • Tillbaka
    • Allt inom Inspiration
  • Presentkort
    • Tillbaka
    • Allt inom Presentkort
  • Recept
    • Tillbaka
    • Allt inom Recept

Klicka här för att få 50kr rabatt!

Få din 50 kr välkomstkod

Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap

*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.

MENY
MENY
logotype

Tidigare sökningar

Sökförslag

Du har tidigare tittat på

    Roasted Butternut Squash

    Nu när Halloween närmar sig är det dags för pumporna att leta sig in i köket. Om man ska vara helt ärlig så kanske punpan dock gör sig bättre som ljuslyktor än som råvara. Men det finns ett undantag – Butternut Squash. Den har en fantastisk fin, lite nötig smak som gör sig allra bäst i en mustig soppa.

    Filter (0)
    Kategorier
    Varumärken
    Färg
    Serier
    Material

    Den här varianten fungerar både som förrätt eller som en hel måltid och har hämtat sin inspiration från en espressobar i New York, där pumpan rostas med lönnsirap. Rostningen förstärker den nötiga smaken och gör soppan ännu fylligare. Pumpan har en dov nästan fadd ton. En crème med en tydlig citruskaraktär ger därför en välkommen brytning.

    Per Ulfsson Falkner, kock och matinspiratör

    Det här behöver du till 4-6 personer:
    1 Butternut Squash
    1 msk sirap, helst lönnsirap
    1 msk olivolja
    1 tsk timjan
    1/2 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    1 dl vitt vin
    2 dl grädde
    1 msk kycklingfond
    1/4 citron
    2 dl crème fraiche
    4 skivor rostat bröd
    chiliflakes, havssalt, peppar, persilja

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela en Butternut Squash på längden, gröp ur kärnorna och snitta köttet i tärningar (ca 2x2 cm) utan att skära igenom skalet.
    2. Lägg i en ugnspanna och ringla sirap över. Smula över timjan och havssalt och ringla olja över frukten.
    3. Rosta i ca 40 minuter tills köttet blivit helt genombakat. Kolla att frukten inte får för mycket färg och sänk i så fall värmen. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
    4. Hetta upp olja i en gryta. Hacka en halv gul lök och en vitlöksklyfta, svetta löken utan att den får för mycket färg.
    5. Ta bort skalet från squashen och rör ned köttet i grytan. Tillsätt buljong, vin och grädde. Jag använder oftast kycklingfonder i mina soppor för att det ger en mustigare smak, men om man vill ha en helvegetarisk soppa så går det givetvis bra med grönsaksfond eller lantbuljong.
    6. Låt sjuda ca 15 minuter. Mixa med stavmixer och smaka av med salt, peppar och någon krydda med sting efter smak, till exempel en nypa chiliflakes.
    7. Riv skalet av och pressa saften ur 1/4 citron, pressa den andra vitlöksklyftan och blanda saften och det rivna skalet med crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt. Ställ svalt att mogna tills det är dags att sätta sig till bords.
    8. Rosta brödet, skär av kanterna och rosta krutongerna ytterligare i olja i en panna, gärna med ett gott örtsalt. Servera soppan med en klick citroncrème, en näve krutonger och klippt persilja.
    Relevans
    Popularitet
    Pris högt till lågt
    Pris lågt till högt
    Fri frakt över 499kr
    30 dagar öppet köp
    Snabb leverans
    KitchenTime
    • Om KitchenTime
    • Integritetspolicy
    • KitchenTime rabattkoder
    • Affiliate
    • Jobba hos oss

    Kundservice
    • Kontakta oss
    • Leveransinformation
    • Retur & ångerrätt
    • Reklamation
    • Köpvillkor
    • Vanliga frågor
    • Trygg e-handel
    Företagsinformation
    • KitchenTime
    • Bredgränd 8
    • 75320 Uppsala
    • Org.nr 556826-1357
    Välj land
    Följ oss
    © 2021 KitchenTime