FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Novemberfynda under KitchenDays - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Tillbehör & sallader/Picklad rödlök

Picklad rödlök

240315

Inlagd rödlök är ett snabbt och enkelt tillbehör som fungerar till det mesta, framför allt till kött som exempelvis hamburgare, kyckling eller grillat kött. Det bidrar med en lite lyxig känsla till måltiden och syrligheten förhöjer de flesta smakerna. För den perfekta picklade rödlöken rekommenderas att använda en mandolin så får man riktigt tunna skivor av rödlöken snabbt och enkelt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 200 g (2 st) normalstora röd lök
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och skär löken i mycket tunna skivor. Använd gärna mandolin, förslagsvis från Kyocera, så går det snabbt och enkelt. Lägg rödlöksskivorna i en glasburk eller porslinsburk med tättslutande lock, förslagsvis en från Kilner.
  2. Mät upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull, förslagsvis en från Nordkök. Låt koka upp.
  3. Häll den kokheta lagen över rödlöksskivorna. Låt stå framme i rumstemperatur och svalna ca 1 timme. Ställ sedan in i kylskåp och låt stå minst 1 timme före servering.