Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
Hos oss på KitchenTime hittar du ett brett sortiment av skärpstål och olika typ av bryne. Skärpstålen finns i olika material anpassat för olika typer av knivar.
Men hjälp av skärpstål blir köksarbetet både mycket enklare och roligare. Skärpstål är ett effektivt slipredskap som är väl värt att investera i för att hålla en god skärpa på dina knivar och för att slippa att ha slöa knivar hemma i köket. Framför allt eftersom att alla knivar, oavsett knivens kvalitativa egenskaper, blir slöa efter en tids användning. Genom att underhålla din knivar med ett skärpstål, slipstål eller brynstål kan du alltid ha vassa knivar tillhands i köket!
Välj mellan diamantbryne, keramiskt bryne eller stålbryne beroende på bladstålets hårdhet, eller om du använder keramiska knivar. Stålbryne passar utmärkt för europeiska knivar, medan keramiskt bryne lämpar sig väl både för europeiska knivar som japanska knivar. Diamantbrynet är mer grovt än keramikbrynet vilket gör att kniven får en strävare egg med användning av diamantbryne. Diamantbrynet ger därför bättre resultat snabbt, medan keramiskt bryn ger en vassare slipning. Om du använder en knivslip och inte upplever att det inte sker någon förbättring kan det vara dags att du ger dina knivar en grundslipning, vilket du kan göra genom att lämna in dina knivar för en professionell slipning. I vår Knivslipsguide kan du läsa mer om de olika slipverktygen: skärpstål, knivslipar och slipstenar samt vad som skiljer dom åt.