FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÖPPET KÖP 30 DAGAR

Knivvård

För att bibehålla dina knivars skärpa är det viktigt att underhålla eggen med hjälp av regelbunden slipning. Här hittar du kvalitativa produkter för både underhållning och slipning av dina knivar.
70 träffar sorterat på  
Popularitet
Global MC-550 våtslip MinoSharp PLUS 3 - Plast - Global
Global

Global MC-550 våtslip MinoSharp PLUS 3, Plast

449 kr699 kr
I lager
KAMPANJ
12
Sida 1 av 2

Mer om Knivvård

Japanska knivar slipas effektivast med en slipsten, medan europeiska knivar kan slipas med våtslip eller rullslip. En variant av en knivslip, våtslipen är otroligt populär eftersom den är relativt enkel att använda. Fördelen med en slipsten är dock att du når även den nedersta delen av knivseggen. Den elektriska knivslipen gör underhållet av dina knivar väldigt enkelt, eftersom att den sköter slipningen automatiskt. Oavsett vilken knivslip du väljer är det viktigt att du är noga med att den är anpassad efter knivbladsmaterialet i dina knivar! 

Till följd av det breda utbudet av knivar finns även ett stort antal knivslipsvarianter, så se till att du väljer rätt slipverktyg för just dina knivar! I vårt breda sortiment finns elektriska respektive manuella knivslipar, skärpstål i olika material, samt knivslipar anpassade för keramiska knivar. En knivslip är just det som du behöver för att kunna underhålla dina knivars skärpa. Skärpstål används för att ”återställa” den befintliga skärpan, genom att man avlägsnar ojämnheter som uppstått på knivseggen. Skärpstålen finns i flera olika material anpassade efter knivbladens. Skärpstålet är perfekt för underhåll av dina knivar, men efter en tid behöver kniven grundslipas för att återfå skärpan. I vår Knivslipsguide kan du läsa mer om de olika slipverktygen och vad som skiljer dom åt.

Populära filtreringar

Tips & Inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Få 50kr rabatt*